Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kęstutis Marčiulynas-Bo Haengas: „Apgailestauju, bet spektaklyje nebus to, kas draudžiama vienuoliui“

Prieš vienuolika metų į Pietų Korėją išvykęs ir zen budistų vienuoliu tapęs buvęs aktorius, teatro režisierius Kęstutis Marčiulynas, spalio 21 dieną pakvies į vienos dalies monospektaklį „Auksinė šventykla“. Drauge su Auksinio scenos kryžiaus savininke Egle Mikulionyte režisuotame kūrinyje K.Marčiulynas-Bo Haengas žada pasistengti, jog žiūrovai nė sekundei neatsipalaiduotų.
Kęstutis Marčiulynas-Bo Haengas
Kęstutis Marčiulynas-Bo Haengas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Mintis, kurti „Auksinę šventyklą“ kilo prieš tris ar net keturis metus, tačiau niekada nemaniau, kad mes ją realizuosime. Visą pjesę parašė pats Bo Haengas, suradęs kertinius klausimus ir atsakymus stulbinančioje Yukio Mishimos knygoje „Auksinė šventykla“, – pasakojo aktorė E.Mikulionytė.

Spektaklis vyks toje pačioje erdvėje, kur vaidinamas Oskaro Koršunovo spektaklis „Dugne“. Tad „Auksinė šventykla“ bus lyg savotiškas „Dugne“ tęsinys. Aktorė užsimena, jog „Auksinėje šventykloje“ pasirodys aktorius iš O.Koršunovo spektaklio.

K.Mačiulynas-Bo Haengas teigia, jog knyga „Auksinė šventykla“ parašyta labai literatūriškai, tačiau dvasiniu aspektu ji gan skurdi. Tai istorija apie vieną zen budistą, 1950m. sudeginusį šventyklą Kiote, po ko jis buvo pripažintas bepročiu.

Apgailestauju, bet spektaklyje nebus strypo, ant kurio suksiuosi, nebus to, kas draudžiama vienuoliui.

„Galiausiai supratau, jog knygoje esu aprašomas tarsi aš pats. Pagalvojau, tarsi mane patį laikytų bepročiu, nes noras sudeginti šventyklą, kurioje gyveni, kyla daugeliui – tai yra dalis „dvasinės praktikos“. Šis spektaklis pasakoja vienuolio dvasinį kelią, gyvenimą ir išėjimą. Apgailestauju, tačiau spektaklyje nebus strypo, ant kurio suksiuosi, nebus to, kas draudžiama vienuoliui. Tai bus tarsi mano santykis su tuo, kaip aš viską suprantu“, – kalbėjo K.Marčiulynas-Bo Heangas.

Anot monospektaklio režisierių, kūrinys nėra skirtas tik tiems, kurie domisi zen budizmu. „Tai bus tarsi pokalbis apie apgavystės esmę ir ką su ja daryti. Juk pasaulyje daugybė skirtingai mąstančių žmonių, kurie kelia egzistencinius klausimus ir pereina per įvairius gyvenimo dugnus“, – apie būsimą spektaklį kalbėjo E.Mikulionytė.

Monospektaklis „Auksinė šventykla“ vyks spalio 21 d. Vilniuje, Oskaro Koršunovo teatro studijoje (Ašmenos g. 8).

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Kęstutis Marčiulynas - Bo Haeng ir Eglė Mikulionytė
Kęstutis Marčiulynas-Bo Haengas ir Eglė Mikulionytė

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius