Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„No theatre“ pristatys premjerą, paremtą Telefonų knyga (video)

Kurį laiką sklandęs gandas, jog naujoji teatro judėjimo „No theatre“ premjera bus spektaklis, pastatytas pagal Telefonų knygą, patvirtintas.
„No Theatre“
„No Theatre“ / Fotodiena.lt nuotr.

Kadaise J.Miltinio ištarta frazė, kad pastatyti galima bet ką, nesvarbu, ar tai kokia nors pjesė, ar paprasčiausia telefonų knyga, bus patikrinta gruodžio 22, 23 dienomis. Prieš pat metų pabaigos šventes startuos spektaklis, kurį „No theatre” repetuoja jau kelis mėnesius. Spektaklį režisuoja V. Bareikis. Tai bus jau trečiasis jo režisūrinis darbas, prieš tai jis jau yra pastatęs spektaklį „Vakaras su knyga” (pagal M.Bulgakovo romaną „Meistras ir Margarita”) bei žiūrovų itin mėgstamą absurdo kupiną „No concert”.

Spektaklyje „Telefonų knyga” vaidins gausi „No theatre” aktorių komanda, tarp kurių ir E.Špokaitė, E. Latėnaitė-Beliauskienė, A. Storpirštis bei vis dar jokiuose serialuose ir TV ekranuose nematytas D.Stončius.

„Kadangi spektaklis buvo pradėtas kurti tarsi nuo nulio, na… ne nuo nulio: turėjome didžiulį scenarijų, tačiau jame buvo tik vardai, pavardės, numeriai, todėl teko ieškoti kelių, kaip interpretuoti šią medžiagą. Jų radome gausybę, bet norėjosi išsirinkti artimiausią sau, kalbėti apie tai, kas mums rūpi iš tiesų. Tuo stengiamės vadovautis visuose kūrybiniuose darbuose. Net ir mūsų organizuojamas teatro klubas yra tarsi įžanga ir mūsų pačių pasiruošimas prieš būsimąją premjerą“, – sakė V.Bareikis.

Spektaklio režisierius prisipažino, kad norėdamas išlaikyti intrigą ilgiau, nenori atskleisti, koks tai yra spektaklis.

„Galima tik prasitarti, kad kalbėsime apie teatrą, apie jo vertę dabartinėje visuomenėje ir jo svarbą. Apie mus jame ir jį mumyse. Kiek yra teisinga frazė, kad visas pasaulis yra teatras ir mes tik atliekam sau paskirtus vaidmenis? Taip pat spektaklyje turėtų apsilankyti žmonės, mėgstantys S.Kubriką, mat nejučiomis jis šiek tiek prisidėjo prie jo gimimo. Na, o daugiau išvysite premjeroje”, – tikino V. Bareikis.

Bilietus į premjerinius spektaklius jau galima įsigyti adresu www.bilietupasaulis.lt.

Artėjant premjerai, „No theatre” kviečia visus dar kartą susitikti spektaklyje „No concert”, kuris bus rodomas lapkričio 28d. 19h „Menų spaustuvėje” (Šiltadaržio g.6), o vėliau tą patį vakarą užsukti į „No theatre” teatro klubą, kuris 21.30h savo duris atvers Vilniaus Lėlės teatro palėpėje (Arklių g. 5). Vakaro tema – K. Binkio inicijuotas „Keturvėjininkų” manifestas (renginys nemokamas).

VIDEO: "Telefonų knyga" (Vilkano meksikano)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius