Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Spektaklyje „Tas, kuris gauna antausius“ vaidins margatautė trupė

Balandžio 22 ir 23 dienomis Lietuvos rusų dramos teatre įvyks režisieriaus Jono Vaitkaus spektaklio „Tas, kuris gauna antausius“ pagal rusų simbolisto Leonido Andrejevo pjesę pristatymas.
Repeticijos akimirka
Repeticijos akimirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Patiko pjesė, todėl ir ėmiausi“, – apie tai, kodėl ėmėsi kurtį šį spektaklį nedaugžodžiavo J.Vaitkus.

Pasak režisieriaus, šiame spektaklyje vaidina internacionalinė trupė: scenoje pasirodys ir kviestiniai aktoriai Jaakko Kiljunen iš Suomijos bei Antonio Villani iš Italijos.

„Suomijoje aš dirbau daugiausiai su jaunais režisieriais, kuriems yra apie 30 metų ir mažiau. Jonui yra žymiai daugiau, jis turi didesnę patirtį ir supratimą, kaip viskas vyksta, kaip mes ruošiame spektaklį. Kadangi aš taip pat mokiausi Sankt Peterburgo Teatro akademijoje, mano požiūris į teatrą ir teatro kalbą yra toks, kokį įgijau Piteryje. (...) Man patinka dirbti su režisieriumi, kuris turi didelę patirtį ir suvokimą apie teatrą. Iš jo gali daug gauti, nes jauni režisieriai dar tik ieško savęs ir savo stiliaus“, – apie darbą su režisieriumi J.Vaitkumi atsiliepė J.Edvin Kiljunen.

J.Vaitkaus teigimu, spektaklyje yra pasakojama apie cirką, į kurį susirenka visi, „kurie turi problemų su sociumu“, nes šioje vietoje lengva pasislėpti, užsidaryti, todėl visai natūralu, jog cirke susirinko įvairių tautybių žmonės.

„Mes tikrai nesame geresni. Mes tiesiog skirtingi. Kuo skirtingi? Aš, pavyzdžiui, mokiausi Sankt Peterburgo Teatro menų akademijoje, taigi, esu italas, bet mano siela rusiška. O šiame teatre yra puikių aktorių, ir aš iš jų galiu tik pasimokyti. Juk, matyt, daugumos režisierių svajonė turėti trupę, kurioje būtų aktorių iš įvairių šalių. Svarbiausia yra žmogaus siela ir tai, ką mes visi kartu norime pasakyti“, – apie kviestinių aktorių vaidmenį spektaklyje kalbėjo A.Villani.

Pasak aktoriaus A.Villani, J.Vaitkus rado balansą tarp Rusijos ir Lietuvos teatro.

„Aš tikiu, kad aš irgi galiu surasti tokį tašką tarp Rusijos, rusiškos mokyklos ir italų. Gaila, bet italų teatro mokykla dabar nieko neduoda. Italijoje mačiau teatrų, kurie miršta. Miršta todėl, kad neturi savo mokyklos, nes italai pametė savo istoriją, užmiršo, kas buvo prieš 100 metų, todėl nebesinori eiti į itališkus teatrus. Dažnai savęs klausiu, kurgi itališka teatro mokykla? Nėra jos. Išvažiavau iš Italijos į Rusiją ir ten atradau save. Dabar turėdamas tokią galimybę, atiduodu savo sielą per Vaitkaus idėjas ir dirbu su puikiais aktoriais“, – patikino A.Villani.

Spektaklio „Tas, kuris gauna antausius“ pjesės veiksmas prasideda vieno Prancūzijos didmiesčio cirke, kuomet į šį uždarą, savas taisykles turintį pasaulį netikėtai atklysta nepažįstamasis ir pareiškia norą tapti klounu. Ironija spinduliuojančiame kūrinyje gyvenimo sužeistas intelektualas tampa artistu, kuriam pasirodymų metu skaldomi antausiai.

Originalo kalba rodomas kūrinys bus subtitruotas lietuviškai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius