Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje – Alytaus miesto teatro gastrolės

Lapkričio 15 dieną, antradienį, 18.30 val. Lietuvos nacionalinio dramos teatro didžiojoje salėje spektaklį „Mylėjau, myliu, mylimas buvau“ pagal W.Shakespeare'o „Sonetus“ sostinės žiūrovams pristatys Alytaus miesto teatras.
Alytaus miesto teatro spektaklis „Mylėjau, myliu, mylimas buvau“
Alytaus miesto teatro spektaklis „Mylėjau, myliu, mylimas buvau“ / Alytaus miesto teatro nuotr.

Spektaklis „Mylėjau, myliu, mylimas buvau“ pagal W.Shakespeare'o sonetus – poezijos, muzikos ir sceninės plastikos žaismas, lyginant renesanso epochos ir šių laikų žmonių aktualijas. Shakespeare'as savo sonetuose apie meilę pasakė beveik viską, bet paliko pakankamai erdvės šiuolaikiškai mąstančio žmogaus interpretacijai. Alytaus miesto teatro spektaklyje renesansinės eilės atgyja nauja, modernia sceninio gesto ir erdvės kalba, artima šiuolaikiniam žmogui. Sigito Gedos lietuvių kalba išverstos didžiojo genijaus meilės eilės dar nei karto neskambėjo Lietuvos teatro scenoje spektaklio forma.

Spektaklio pagrindinis veikėjas, poetas-menininkas, yra prikeliamas gydytojų-dievų iš mirties patalo, kad išsiaiškintų savo santykius su trimis jį mylėjusiomis moterimis. Jis turi dar kartą išgyventi susitikimų su savo „meilės objektais“ džiaugsmą ir kančią, dar kartą pasinerti į švelnumo, aistrų, abejonių ir pavydo sūkurį tam, kad finale sukurtų dar vieną, paskutinį sonetą, ir kartu su savo mylimosiomis nukeliautų į amžinybę. Herojų šiame kelyje lydi jo antrininkas, jo jaunystės polėkio atspindys, globėjiška slaugė, simbolizuojanti supaprastinto gyvenimo būtį, bei Dievų antipodas – velnias, kurstantis žemesniųjų aistrų žaismą.

Sprektaklio premjera įvyko šių metų kovo 1 dieną. Inscenizacijos autorė ir režisierė Dalia Kimantaitė, judesio režisierius Algis Mažeika, kompozitorius Jonas Jurkūnas, dailininkė Andželika Šulcaitė, vokalas Simona Smirnova, meno vadovas Arvydas Kinderis.

Vaidina:
Herojus – M.Sadauskas
Antrininkas – P.Adomaitis 
Velniūkštis – T.Kunčinas
3 mylimosios: I.Pilvelytė (fatališkoji), E.Juškaitė (ištikimoji), E.Jasinskaitė (aistringoji)
Slaugė – O.Gudaitytė
Olimpo dievai: V.Vaškius, E.Rakauskas, J.Gaižauskas, A.Aleknavičius

Bilieto kaina 15 Lt. Bilietus platina Bilietai.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius