-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

15min.lt savo skaitytojams siūlys tapti korespondentais

Naujienų portalas 15min.lt aktyviausiems savo skaitytojams siūlo naujovę – rubriką „Įkrauk žinių“. Joje bus publikuojamos vien skaitytojų pateiktos operatyvios žinios apie tai, ką, jų nuomone, yra svarbu ir įdomu sužinoti visiems Lietuvos žmonėms.
Įkrauk žinių
Įkrauk žinių / 15min.lt nuotr.
Temos: 1 15min

„Nuo pat portalo įkūrimo sulaukdavome nuotraukų tiesiai iš eismo įvykių vietų, kurias skaitytojai fotografavo mobiliaisiais telefonais – tai davė pradžią rubrikai Fotopolicija.lt. Tačiau tiek nuotraukų, tiek laiškų temų ratas plėtėsi, todėl kilo poreikis visa tai susisteminti“, – apie „Įkrauk žinių“ pradžią pasakoja portalo „15min“ vyriausiasis redaktorius Žilvinas Pekarskas.

Toks portalų skaitytojų dalyvavimas kuriant turinį – siunčiant nuotraukas ar reportažus (angl. „I reporter“) iš įvykio vietos – plačiai taikomas pasaulyje.

Jo teigimu, toks portalų skaitytojų dalyvavimas kuriant turinį – siunčiant nuotraukas ar reportažus (angl. „I reporter“) iš įvykio vietos – plačiai taikomas pasaulyje, ypač populiarus BBC, CNN. „Manome, kad tai puiki paskata Lietuvos žmonėms būti aktyviems ir pilietiškiems, operatyviai pranešti ne tik pastebėtas negeroves, valdininkų aplaidumo pėdsakus, nelaimes, bet ir apie šventes, minėjimus, atidengiamus paminklus ir kitus džiugius ar įsimintinus įvykius, –  sako Ž.Pekarskas. – Skaitytojai galės tiesiog iš įvykio vietos siųsti mums žinias ir fotografijas ar patys jas publikuoti.“ Įdomiausios naujienos pateks ir į pagrindinį portalo 15min.lt puslapį, bus spausdinamos dienraščio „15min“ puslapiuose.

Vyriausiasis redaktorius atkreipia dėmesį, kad nors informaciją į portalą galės krauti visi prisiregistravę skaitytojai, redakcijai vis tiek liks atsakomybė už galutinį spausdintą žodį – bus atsižvelgiama į temos aktualumą, o tekstas – redaguojamas. Aktyviausi informacijos siuntėjai, įgiję redakcijos pasitikėjimą, rašantys tvarkingai ir teikiantys patikimą informaciją, taps nuolatiniais 15min.lt korespondentais Lietuvos miestuose ir miesteliuose.

2008 m. rugpjūtį startavusio naujienų portalo 15min.lt skaitytojų būrys nuolat auga ir šį pavasarį portalas pasiekė didžiausią skaitomumą nuo savo gyvavimo pradžios. Šių metų gegužę interneto tyrimų kompanijos „Gemius Baltic“ atlikto tyrimo duomenimis, portalo auditoriją sudaro daugiau kaip 380 tūkst. realių lankytojų. Palyginti su 2009 m. sausiu, bent vieną kartą per mėnesį svetainėje apsilankiusių žmonių skaičius išaugo 9 proc., o nuo 2008 m. spalio – beveik padvigubėjo (97 proc. augimas nuo 193,5 tūkst. lankytojų). Didžioji dalis svetainės www.15min.lt lankytojų ją vertina už žinių aktualumą, tiesioginius reportažus, galimybę prisidėti kuriant svetainės turinį.

Rubriką „Įkrauk žinių“ rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius