Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

30 geriausių restoranų Lietuvoje: 16 vieta – vienas geriausių Kauno restoranų – „Uoksas“

Atsižvelgiant į didėjantį restoranų skaičių Lietuvoje, maisto kultūros augimą, vis dažniau pastebimą viešo maitinimosi įstaigų individualumą ir augančią kokybę, šiemet Lietuvoje pirmą kartą yra sudarytas 30 geriausių šalies restoranų sąrašas. Pirmą kartą tokį reitingavimą Lietuvoje inicijavo „Švyturys“ pristatydamas „Švyturio Tradicinę kolekciją. Tarp geriausiųjų šalies restoranų, 16 vieta, šiemet buvo įvertintas antras Kauno restoranas šiame reitinge – „Uoksas“
16 vieta: vienas geriausių Kauno restoranų – „Uoksas“
16 vieta: vienas geriausių Kauno restoranų – „Uoksas“ / G.G Photography – Gedimino Gražio nuotr.

Kad kuo objektyviau būtų išaiškinti geriausi šalies restoranai buvo suburta Gero maisto akademija, kurioje dabar yra virš 100 maisto industrijos profesionalų: geriausi Lietuvos šefai, restoranų savininkai, apie industriją rašantys žurnalistai, someljė, įžvalgiausi pietautojai ir vakarieniautojai bei kiti industrijos ekspertai – visi jie atidavė savo balsą vertindami Lietuvos restoranus.

Suprasti akimirksniu

  • Restorano šefas: Artūras Naidenko
  • Restorano vadovai: Odeta ir Artūras Naidenko
  • Virtuvės tipas: naujoji lietuviška virtuvė
  • Adresas
: Maironio g. 28, Kaunas
  • Internetinė svetainė: uoksas.eu
  • Atidarymo metai: 2013 m.
  • Vidutinė karšto patiekalo kaina: 15 EUR

Pasitelkdami savo patirtį ir profesionalumą, akademijos nariai įvertino Lietuvos restoranų maistą ir jo patiekimą, taip pat atsižvelgė į aptarnavimo kokybę, aplinką ir gėrimų meniu.

Taigi sveikiname ir detaliai pristatome 16 vietą užėmusį „Uoksą“– šeimos restoraną, kuris šeimininkams nėra tik verslas, bet ir gyvenimo būdas.

„Uoksas“ – šeimos restoranas, įsikūręs antrame pagal dydį Lietuvos mieste – Kaune, lavinantis valgytojų skonį ne tik lokaliai. Čia dažnai lankosi užsieniečiai, kurie šią vietą atranda pagal rekomendacijas, taip pat iš kitų Lietuvos miestų atvykę svečiai.

Šis restoranas gimė iš lėto, Odetai ir Artūrui sukaupus pakankamą patirties bagažą. „Uoksas“ jiems nėra tik verslas, ar trumplaikis projektas. Tai gyvenimo būdas, savęs realizavimo galimybė ir netgi žaidimų aikštele.

Čia jiedu su komanda išlaisvina savo kūrybiškumą ir neretai patiekia dar niekur neragautų skonių.

DIENOS PIETŪS. 
Kas rytą „Uokso“ šefas „medžioja“ šviežiausius produktus, taigi dienos pietūs čia tampa tos dienos „laimikių“ improvizacija. Beje, „Uokse“ dienos pietūs ir yra vadinami kiek kitaip nei mums įprasta – „dienos laimikiu“. Jis susideda iš užkandžio (3.5 EUR), sriubos (2.5 EUR), karšto patiekalo (5 EUR) ir deserto (2.5 EUR).

VAKARIENĖ. Vakaro valgiaraštis trumpas ir keičiasi kelis kartus per sezoną atsižvelgiant į gamtos teikiamas gėrybes.
 Odetos ir Artūro vizijoje ši vieta yra tampriai susijusi su gamta ir sezonais.

Taigi virtuvė daugiausia naudoja sezoninius produktus iš vietinių augintojų bei gamintojų. Žinoma, kaip ir dauguma aukšto lygio restoranų, vengia šaldytų ingredientų, tačiau griežtai jų irgi neatsisako. Kartais net tuos pačius lokalius produktus užšaldo šaltajam sezonui. Iš esmės, „Uokso“ idėjos principas panašus į Vilniuje esantį irgi sezoninės ir irgi lietuviškos produkcijos restoraną „Sweet Root“.

Patiekalų patiekimas „Uokse“ yra modernus, minimalistinis ir kūrybiškas. Apskritai šio restorano virtuvę galima būtų pavadinti Naidenko (šeimininkų) kūrybine laboratorija. Šefas Artūras mėgsta eksperimentuoti su tekstūromis, sluoksniais, skonių intensyvumais, pasitelkdamas naujausias technologijas.

DEGUSTACINĖ VAKARIENĖ. „Uoksas“ siūlo ir kelias valandas trunkančias degustacines vakarienes, kurios vyksta pagal išankstines rezervacijas. Tokių vakarienių kaina asmeniui – 25 EUR. Į šią kainą įeina 6 patiekalai: du užkandžiai, du karštieji ir du desertai. Iš esmės jų metu svečias išragauja beveik visą restorano meniu, tik mažesnėmis porcijomis ir už patrauklią kainą. Beje, Kaune tai viena geriausių degustacinių vakarienių.

VĖLYVIEJI PUSRYČIAI. Vėlyvieji pusryčiai čia vyksta sekmadieniais visus metus išskyrus vasaros sezoną. Rytinis sekmadienio meniu labai įvairus: nuo Benedikto kiaušinio ir angliškų pusryčių iki burgerio ir amerikietiškų blynelių. Žinoma, sekmadienio pusryčiai čia prasideda su puikiomis mimosomis nuo 12:00 ir trunka net iki 18:00 vakaro.

VYNO KORTA. Vyno korta „Uokse“ nuolat keičiama priklausomai nuo sezono patiekalų. Ji nėra gausi, tačiau joje yra gerų, retų vynų. Restorano šeimininkai nuolat konsultuojasi su į šio amato atstovais, kad parinktų geriausius derinius prie esamo meniu.

ĮDOMU. Restorano pavadinimas „Uoksas“ reiškia paukščių išskaptuotą ertmę medyje, kurioje apsigyvena uoksiniai paukščiai (geniai, žalvarniai, kai kurios pelėdos ir pan.). Dar vienas žingsnis arčiau gamtos.

Daugiau informacijos apie projektą ir faktų apie geriausius šalies restoranus – čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius