Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Ančiukui Donaldui sukako 75 metai

Nuolat į nemalonumus patenkančiam Ančiukui Donaldui, kuris yra ūmiausio būdo iš visų Walto Disney sukurtų animacinių personažų, antradienį sukanka jau 75 metai, o šia proga kompanija „Disney“ rengia dideles iškilmes.
Ančiukas Donaldas švenčia 75-metį
Ančiukas Donaldas švenčia 75-metį / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 „Walt Disney"

W.Disney, vienas iš animacinio kino pradininkų, iš pradžių ančiuką Donaldą sugalvojo kaip priešingybę mielo būdo Peliukui Mikiui, kuris didžiajame ekrane pasirodė šešeriais metais anksčiau.

Geruoliu Mikiu labiausiai žavėjosi vaikai, tad W.Disney nusprendė suteikti Donaldui neigiamų bruožų, kad jis taptų įdomesnis suaugusiems žiūrovams, o šio sumanymas sėkmė pranoko drąsiausias svajone.

Sulaukęs 75-erių plunksnuotasis antiherojus išmėgino daugiau nei 100 profesijų, tačiau nė viena jam nebuvo sėkminga. Donaldui nuolat stinga pinigų, o išsisukęs nuo vilko jis visada pataiko ant meškos.

Kad ir kokios nesėkmės ar pažeminimai ištiktų, Ančiukas Donaldas niekada nepasiduoda, o dėl savo optimizmo jis susilaukė daugybės gerbėjų visame pasaulyje.

„Jis nenusisekėlis, tačiau nėra linkęs pralaimėti – jis nuolat kovoja“, – sakoma „Disney“ tinklalapyje pateiktame šio įsimintino personažo aprašyme.

Nors Donaldas garsėja sunkiai suprantama greitakalbe ir dažnai susipyksta su kitais W.Disney personažais, iš tikrųjų jis turi auksinę širdį, o ši savybė taip pat jau daug dešimtmečių žavi jo gerbėjus.

Įžeidus, bet užjaučiantis antinas pirmąkart pasirodė didžiajame ekrane 1934 metų birželio devintą dieną trumpame animaciniame filme „Išmintingoji vištelė“. W.Disney šį filmą sukurti tikriausiai įkvėpė pasaka „Raudonoji vištelė“, pasakojanti apie vištelę, kuriai buvo nelengva susirasti pagalbininkų kukurūzų laukui užsėti ir derliui nuimti.

Pagrindinis trubadūro vaidmuo Ančiukui Donaldui pirmąkart atiteko 1937 metais sukurtame trumpame filme „Donas Donaldas“, kurio veiksmas vyksta Meksikoje. Ten pat debiutavo jo mylimoji Antytė Dona, kuri vėlesniuose filmuose buvo pervadinta Deize.

Už daugelį metų trukusią karjerą didžiajame ekrane Donaldas buvo pagerbtas žvaigžde Holivudo šlovės alėjoje. Jis taip pat paliko savo plėvėtų kojų pėdsakus ant šaligatvio plytelės netoli garsiojo Holivudo kino teatro „Grauman's Chinese Theater“, kur įsiamžino daugybė kitų garsiausių kino žvaigždžių.

Ančiukui Donaldui tikriausiai ypač malonu, jog jis pasirodė 128 filmuose ir šiuo atžvilgiu pralenkė savo amžiną varžovą Peliuką Mikį.

Daug gerbėjų simpatijų sulaukė kiti gausios Donaldo šeimynos nariai, tarp jų antino sesers Delos atžalos – trys neklaužados sūnėnai Hiujis, Diujis ir Lujis, taip pat keistuolis Dėdulė Skrudžas.

Jungtinėse Valstijose pagal populiarumą dažniausiai pirmauja Peliukas Mikis, tačiau daugelyje Europos šalių, ypač Vokietijoje Ančiukas Donaldas laikomas neprilygstama žvaigžde.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius