Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Filmo „Kony 2012“ kūrėjas Jasonas Russellas suimtas ir išvežtas į psichiatrijos kliniką

Režisierius, sukūręs didelio atgarsio sulaukusį dokumentinį filmą „Konis 2012“ („Kony 2012“), buvo suimtas, kai esą siautėjo gatvėje būdamas girtas ir viešai masturbavosi.
Jasonas Russellas
Jasonas Russellas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Jasono Russello 30 minučių trukmės filmas apie ugandietį kovotojų vadą Josephą Kony sukėlė didelį triukšmą, kai jis buvo paskelbtas internete kovo 5 dieną.

Šis filmas buvo sukurtas siekiant atkreipti dėmesį į pelno nesiekiančios organizacijos „Invisible Children“ („Nematomi vaikai“) balandžio 20 dieną planuojamą surengti kampaniją, kurios tikslas – padaryti J.Kony, liūdnai pagarsėjusį dėl vaikų priverstinio verbavimo į savo armiją, tokiu žinomu, kad jis nebegalėtų išvengti arešto.

Tačiau ši kampanija patyrė skaudų smūgį, kai jos filmo režisierius buvo suimtas Kalifornijos mieste San Diege.

Dviejų vaikų tėvas J.Russellas, kuris taip pat yra rodomas šiame filme, buvo sulaikytas policijos ketvirtadienį, gavus pranešimų, kad jis viešai masturbavosi ir daužė automobilius, praneša portalas TMZ.com.

Policija sakė televizijai NBC, kad J.Russellas buvo išvežtas į gydymo įstaigą „tolesniam įvertinimui ir gydymui“.

Penktadienį TMZ.com pranešė, kad J.Russellas buvo paguldytas psichiatrijos klinikoje, kad pareigūnai galėtų įvertinti jo psichikos būklę.

„Invisible Children“, kurios vienas iš įkūrėjų yra J.Russelas, direktorius Benas Keesey sakė tinklalapiui: „Deja, Jasonas Russellas vakar buvo hospitalizuotas dėl išsekimo, skysčių netekimo ir nepakankamos mitybos... Dabar jis gydomas ir stengiasi pasveikti. Pastarosios dvi savaitės tapo sunkia emocine našta mums visiems, ypač Jasonui, ir ši našta pasireiškė per vakar įvykusį nelemtą incidentą.“

„Jasonas aistringai dirbdamas daug padarė, siekdamas padėti daugybei žmonių, mums labai skaudu matyti jį ištiktą šios sveikatos problemos“, – pridūrė jis.

VIDEO: KONY 2012

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius