Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Krizė? Kokia krizė! Kai kas uždirbo milijardus

Rizikos draudimo fondo valdytojas, neabejojęs JAV bankų atsigavimu, praėjusiais metais pats uždirbo rekordinę sumą – 2,6 mlrd. svarų sterlingų. Kol kiti investuotojai nukentėjo nuo nukritusių palūkanų normų, 52 metų Davidas Tepperis iš žlugusios akcijų rinkos sugebėjo išlipti sausas, teisingai nuspėjęs, kad JAV valdžia neleis dideliems bankams žlugti.
pinigai
Pinigai. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Nujautęs, kad didieji bankai nežlugs ir nebus nacionalizuoti, D.Tepperis darė didžiulius statymus už finansų rinkos atsigavimą. „Mes neabejojame šalies atsigavimu, – sakė jis. – Tie, kurie iškelia galvas aukštyn, kol kiti panikuoja, dažnai patiria sėkmę“.

Buvęs „Goldman Sachs“ darbuotojas, dabar vadovaujantis „Appaloosa Management“, buvo ne vienintelis, praėjusiais metais uždirbęs didžiulį pelną, rašo Dailymail.co.uk.

Žurnalas „AR“ sudarė daugiausiai 2009 m. uždirbusių asmenų sąrašą ir paskelbė, kad šio sąrašo pirmąjame 25-tuke esantys asmenys iš rizikos draudimo fondų pernai vidutiniškai uždirbo po 656 mln. svarų sterlingų, o iš viso pasidalino 16,5 mlrd. svarų sterlingų.

Valiutos spekuliuotojas George'as Sorosas atsidūrė antroje šio sąrašo vietoje. Į jo sąskaitą praėjusiais metais įplaukė 2,1 mlrd. svarų sterlingų. Ketvirtoje sąrašo vietoje esantis Johnas Paulsonas uždirbo 1,5 mlrd. svarų sterlingų.

Rizikos draudimo fondai – atviri tik itin turtingų investuotojų elitui – nėra taip stipriai kontroliuojami, kaip įprastiniai investiciniai fondai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius