-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Lietuvis šokėjas įsirašė į pasaulio šokių čempionatų istoriją

Riminyje (Italija) vykusiame Tarptautinės šokių organizacijos (IDO) rengtame pasaulio gatvės šokių čempionate Lietuvos šokėjai laimėjo tris sidabro ir vieną aukso medalį.
Čempionato akimirka
Čempionato akimirka / 15min.lt skaitytojos Editos Baranauskaitės nuotr.
Temos: 1 Šokiai

Geriausiai šokėjams sekėsi Electric Boogie kategorijoje. Vaikų amžiaus grupėje duetų kategorijoje vilniečiai Arijus Steponėnas ir Ignas Tamulis iš šokių studijos „Be Good“ laimėjo sidabro medalius, už juos geriau pasirodė tik puikią techniką demonstravę Rusijos atstovai.

Toje pačioje kategorijoje tarp suaugusiųjų solistų pavyko pasiekti skambią pergalę. Lietuviai nuskynė aukso ir sidabro medalius, privertę susižavėti daugiau nei 30 šalių atstovus, atvykusius į šį turnyrą.

Kaunietis Gytis Jeremičius, šokių studijos „Me gusta“ atstovas, tik iš trečio karto prasibrovęs į finalą, puikiu technišku pasirodymu laimėjo sidabro medalį, o klaipėdietis Edgaras Kerpė – auksą.

Šešiolikmetis Edgaras Kerpė tapo jauniausiu suaugusių amžiaus grupės pasaulio čempionu per visą (IDO) pasaulio čempionatų istoriją.

Šešiolikmetis E.Kerpė tapo jauniausiu suaugusių amžiaus grupės pasaulio čempionu per visą (IDO) pasaulio čempionatų istoriją. Mindaugo Lekausko auklėtinis stebina stabilumu, tai jau trečias pasaulio čempionatas, kuriame jis pasidabina medaliu.

E.Kerpė – šios kategorijos Europos čempionas. Prestižinės Hip Hop suaugusiųjų kategorijos finale Lietuva savo atstovą turėjo pirmą kartą.

Vos 16 metų sulaukęs Lietuvos supertalentas savo pažanga pakerėjo visus. Gausių pagyrų Klaipėdos vaikų laisvalaikio centro šokių studijos „Intrus“ šokėjas sulaukė tiek iš kolegų, tiek iš sausakimšos „Fierra Rimini“ arenos žiūrovų. Atrankiniuose turuose šokęs užtikrintai, finale, dėl jauno amžiaus, padaręs pora klaidelių jis tapo pasaulio vicečempionu. Auksą šioje kategorijoje laimėjo Anthony Kyronas iš Didžiosios Britanijos.

Reikėtų išskirti ir Valdo Griškevičiaus vadovaujamos komandos „V-Team“ pasiekimą Hip Hop formation kategorijoje: jie prasibrovė į pusfinalį ir užėmė aukštą 9 vietą tarp 36 dalyvavusių komandų.

Iš viso pasaulio čempionate dalyvavo 3500 šokėjų iš 33 šalių. Geriausius Lietuvos bei dar 10 šalių šokėjus galima bus išvysti Klaipėdoje lapkričio 27-28 dienomis vyksiančiame Lietuvos taurės čempionate.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius