-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Onkologinėmis ligomis sergantys vaikai popietei tapo XXI a. mokslininkais

Labdaros ir paramos fondas „Mamų unija“ kartu su bendrove „Maxima LT“ lankėsi Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikų Vaikų onkohematologijos skyriuje, kurio pacientams surengė mokslinę popietę.
Vėžiu sergantys vaikai trumpam tapo mokslininkais
Vėžiu sergantys vaikai trumpam tapo mokslininkais / „Mamų unijos nuotr.

Padedami mokslininkų komandos, mažieji skyriaus pacientai savo jėgas išbandė čia pat įrengtoje chemijos ir fizikos laboratorijoje. Pasak organizatorių, tokie susitikimai padeda palengvinti gydymo procesą ir praskaidrina jaunųjų skyriaus pacientų kasdienybę gydymo įstaigoje.

„Įvairūs užsiėmimai ir renginiai ligoniukams yra reikšmingi mažųjų gydymo procesui. Žinoma, kad greta gydytojų pastangų ir artimųjų palaikymo kiekvienam onkologine liga sergančiam svarbus ir pozityvus nusiteikimas. Tokie susitikimai padeda praskaidrinti gydymo įstaigoje leidžiamas dienas, įkvepia vaikus drąsiau kurti ateities planus, domėtis įvairiausiomis sritimis“, – sakė labdaros ir paramos fondo „Mamų Unija“ projektų vadovė Dovilė Marčinskaitė.

Popietės metu skyriaus vaikai susitiko su mokslininkų komandos „Mėgintuvėlis.lt“ nariais. Vaikai iš arti susipažino su vadinamuoju sausu ledu, atliko įvairius bandymus maišydami skirtingus cheminius elementus, patys vertino eksperimentų rezultatus. Netgi rankose laikė ugnį.

„Mamų unijos nuotr./Vėžiu sergantys vaikai trumpam tapo mokslininkais
„Mamų unijos nuotr./Vėžiu sergantys vaikai trumpam tapo mokslininkais

Renginio metu prekybos tinklas mažiesiems Santariškių klinikų pacientams dovanojo bendrovės įgyvendinamo projekto „Smegenistai“ rinkinius, kuriuos sudaro įvairiems eksperimentams reikalingos priemonės, bandymams skirtos kortos, kompasai ir kiti daiktai. Šio projekto tikslas – skatinti šalies vaikus ir jų šeimas plačiau domėtis mokslu, paverčiant tai nuotaikingu žaidimu.

Pasak D.Marčinskaitės, iniciatyvių ir neabejingų žmonių netrūksta. Dėl to įvairius užsiėmimus ir susitikimus su įdomiais įkvepiančiais žmonėmis fondas stengiasi organizuoti kiekvieną savaitę. Jų metu vaikams siūloma pačių įvairiausių veiklų – nuo piešimo iki internetinių puslapių kūrimo.

„Mamų unijos nuotr./Vėžiu sergantys vaikai trumpam tapo mokslininkais
„Mamų unijos nuotr./Vėžiu sergantys vaikai trumpam tapo mokslininkais

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius