-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Saugumo ekspertai pataria neskelbti atostogų planų internete

Kompiuterių saugumo ekspertai primena socialinėse svetainėse ir kitur internete skelbiant apie vasaros atostogų bei išvykų planus nepamiršti atsargumo. Žinia apie atostogų trukmę drauge su namų adresu ar kita asmenine informacija gali tapti patraukliu jauku įsilaužėliams, teigiama ESET pranešime spaudai.
„Facebook“ logotipas
„Facebook“ logotipas / „Scanpix“ nuotr.

„Virtualių bendruomenių, tokių kaip „Facebook“ ir „LinkedIn“, populiarumui Lietuvoje augant, jose vis dažniau aptariami ne tik atostogų ispūdžiai, bet ir planai. Vis dėlto reikėtų nepamiršti, kad tinkle paskelbta informacija, jog, pavyzdžiui, kitą savaitę su šeima praleisite Barselonoje, gali pasiekti blogų ketinimų turinčių žmonių ausis“, – teigė bendrovės ESET saugumo sprendimams šalyje atstovaujančios bendrovės „NOD Baltic“ vadovas Tomas Parnarauskas.

Populiariausios Lietuvoje socialinės svetainės „Facebook“ vartotojai nustatyti, kam matomi jų įrašai ir kita informacija, gali viršutiniame dešiniajame lango kampe pasirinkę „Nustatymai“ > „Privatumo nustatymai“. Atsivėrusiame lange pasirinkus „Profilio informacija“ galima nustatyti, kas matys svetainės vartotojo adresą, telefoną, įrašus ir kitą informaciją. Vis dėlto, pasak T.Parnarausko, net ir tinkamai suderinus profilio saugumo nuostatas dešimtims ar šimtams draugų pranešti planus nėra saugumo prasme gera mintis.

Atsargumo reikėtų nepamiršti ir per atostogas jungiantis prie viešos belaidžio interneto prieigos vietų. Tikimybė užsikrėsti virusu ar prarasti duomenis naudojantis ja padidėja, tad verta pasirūpinti, kad kompiuteryje veiktų ugniasienė ir patikima antivirusinė programa. Ji turėtų gebėti atpažinti ne tik jau esamus, bet ir naujus, dar nepažįstamus virusus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius