Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trys garsios fotografės patarimai, kaip susikurti tobulą asmenukę

Žodis „selfie“ Oksfordo žodyne atsirado 2013 metais. Lietuvių kalbininkai siūlo vartoti terminą asmenukė. Šiuo metu asmenukių bumas apėmęs daugybę žmonių visame pasaulyje – nuo milijonų Facebooko vartotojų, kino ir muzikos žvaigždžių iki valstybių prezidentų, siekiančių neatsilikti nuo šiuolaikinių tendencijų. Jei turite išmanųjį telefoną, asmenukes greičiausiai esate darę ir jūs.
„Asmenukė“
„Asmenukė“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Asmenukė – tai autoportretinė nuotrauka, dažniausiai daroma išmaniuoju telefonu ir paleidžiama keliauti po interneto platybes.

Asmenukė – tai autoportretinė nuotrauka, dažniausiai daroma išmaniuoju telefonu ir paleidžiama keliauti po interneto platybes. Skirta grožėtis savimi, leisti savimi pasigrožėti kitiems arba iliustruoti faktą, jog jūs „buvote čia“, o gal net kažką (nu)veikėte „būdami čia“. Pvz., panorote savo paties atvaizdo nacionaliniame parke Tanzanijoje, su liūtu fone, ir tokią pasidarėte. Tik ką daryti, kad autoportretas nuotraukoje džiugintų labiau nei liūto karčiai?

Didžiosios Britanijos prekinis ženklas „The Body Shop“ dalijasi mados pasaulyje garsios fotografės Kayt Jones patarimais, kaip pasidaryti išties gražias autoportretines nuotraukas telefonu – 2004-aisiais K. Jones žurnalas „Harper‘s Bzaar“ išrinko kaip geriausią fotografę moterį. Asmenukių tema pasitelkta pristatant „InstaBlur“ – vieną iš „The Body Shop“ makiažo priemonių, kuri savaip konkuruoja su atvaizdą koreguojančiais išmaniuosiuose telefonuose esančiais nuotraukų filtrais (blur).

Populiariausia poza fotografuoti save – šiek tiek iš viršaus.

„Iš vienos pusės, šie filtrai – lyg ir nieko bloga, tačiau iš kitos – jų dėka oda vizualiai tampa tobula, nes filtrai paslepia visus reljefo ar spalvinius nelygumus ir suteikia lėliškos, porcelianinės odos efektą net jei jūs nesate baltos odos idealo besivaikanti japonė, – sakė Rūta Eidukaitė, „The Body Shop Lietuva“ atstovė. – Moteris ir merginas, kurios šių filtrų nenaudoja, tokie tobuli kitų žmonių atvaizdai gali erzinti ar net traumuoti – mažinti pasitikėjimą savimi ar savivertę. Tuo tarpu „The Body Shop“ tvirtina, kad moteriai nereikia jokių filtrų tam, kad ji jaustųsi graži“. Šiuo tikslu dalijamasi trimis K.Jones patarimais, kaip asmenukėse atrodyti kuo gražiau.

1. Nustatykite fotografuoti geriausią kampą.

Populiariausia poza fotografuoti save – šiek tiek iš viršaus. Taip oda pasitempia ir pradingsta pagurklis, jei toks yra, o pirmame plane atsiduria akys – juk būtent jomis norite kažką pasakyti kitiems, tiesa?

2. Šviesų žaismas. 

Išnaudokite apšvietimą savo naudai! Ir jūs, ir nuotrauka atrodys nuostabiai, jei iš už nugaros kris šviesa, pvz., besileidžiančios saulės spinduliai.

3. Būkite savimi.

Leiskite skleistis savo individualumui ir mažiau varžykitės. Pvz., neslėpkite savo strazdanų, pabrėžkite unikalumą ir išlikite žaismingi! Gal kokia nors veido išraiška ar grimasa būdinga tik jums ir būtent ja jūs užkariausite pasaulį?!.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius