Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje šeštadienį karaliaus snieglentininkai

Šimtams lietuvių traukiant į užsienį mėgautis sniegu ir žiemos sportu, vietiniai snieglenčių sporto entuziastai ragina vilniečius atsigręžti į šią aktyvią pramogą ir vystyti ją Lietuvoje.
Geriausi Lietuvos snieglentininkai šeštadienį renginiu stengsis sudominti ne tik snieglenčių gerbėjus, bet ir iki šiol jų nebandžiusius vilniečius.
Geriausi Lietuvos snieglentininkai šeštadienį renginiu stengsis sudominti ne tik snieglenčių gerbėjus, bet ir iki šiol jų nebandžiusius vilniečius. / Ž.Vaičaičio nuotr.

Pasak vieno iš organizatorių Vyliaus Blauzdavičiaus, Lietuvos snieglentininkų pasirengimo lygis vis kyla, tad atėjo laikas rimtoms varžyboms. Šeštadienį Lietuvos jaunimo ir vaikų centro kieme-amfiteatre vyksiančiame renginyje dalyvaus ir sportininkai iš Suomijos.

„Planuojama, kad varžybos bus sudarytos iš trijų etapų. Pirmasis įvyks Vilniuje, antrasis vasario 19 dieną Panevėžyje, o trečiasis baigiamoje įrengti Druskininkų „Snoro Snow arenoje“, – sakė vienas iš organizatorių.

Varžybos vyks jibbing stiliumi

Sostinėje vyksiančio pirmojo etapo metu dalyviai varžysis vadinamuoju jibbing stiliumi. Jibbing – čiuožimas snieglente rodant triukus ant vamzdžių, dėžių ir kitų objektų. Vėlesniuose atrankos etapuose snieglentininkai varžysis šokdami nuo didelio tramplino bei mišriose rungtyse. Renginio Lietuvos jaunimo ir vaikų centro kieme metu skambės muzika, kuria rūpinsis „Metal on Metal“ trijulės narys Manfredas.

Kviečia visus norinčius

V.Blauzdavičiaus teigimu, dalyvauti varžybose gali kiekvienas norintis, nepriklausomai nuo jo pasiruošimo lygio, nors savo pasirodymais atėjusius žiūrovus nustebins ir patys geriausi Lietuvos snieglentininkai. „Norime kelti kultūrą, viskas vyksta savanoriškai, dėl to ir nerenkame dalyvio mokesčio. Norime šį sportą populiarinti“, – sakė V.Blauzdavičius.

Snieglenčių entuziastai šiomis dienomis Lietuvos jaunimo ir vaikų centro kieme jau pradės formuoti varžybų trasą. Visą įrangą, vamzdžius ir kitus būtinus atributus paskolino statoma Druskininkų arena. „Renginys vyks miesto centre, kad visiems būtų lengviau jas pasiekti, nereikėtų važiuoti į miesto pakraštį ar užmiestį. Tikimės, kad ir nieko nežinantys apie šį renginį galėtų tiesiog patogiai užsukti“, – sakė V.Blauzdavičius.

Snieglentininkų filmas

Po varžybų veiksmas persikels į naktinį klubą „Havana Social Club“, kur lietuvių snieglentininkų komanda „Possible“ pristatys pirmąjį lietuvių filmą apie snieglenčių sportą „Get It Borrowed“ (liet. „Paskolink“). 2009–2010 m. Vilniuje filmuotoje juostoje jaunuoliai parodys, kaip čiuožiant snieglente galima išnaudoti gatvių turėklus. Filmo kūrėjai pasakoja filmą kūrę neturėdami jokio biudžeto, o visą jo gamybai reikiamą įrangą skolinęsi. Dėl to jam ir duotas pavadinimas „Paskolink“.

Filmas bus rodomas klube „Havana Social Club“, Šermukšnių g. 4 A, nuo 22 val., vėliau vyks vakarėlis. Įėjimo į klubą kaina – 10 Lt.

Varžybų atranka

Pirmą kartą Lietuvoje rengiamas atviras snieglenčių čempionatas vyks šį šeštadienį, sausio 29 d., Lietuvos jaunimo ir vaikų centro kieme. Atranka į varžybas vyks nuo 12 iki 15 val. Varžybų pradžia numatoma 17 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius