-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Itališka sriuba „Minestrone“ su kalakutiena ir skrebučiais

Restorano „Hazienda“ virtuvės šefas Ruslanas Bolgovas siūlo pasimėgauti lengva kalakutienos sriuba.
Itališka sriuba „Minestrone“
Itališka sriuba „Minestrone“ / Restorano „Hazienda“ nuotr.

4 porcijoms reikės:

1 litro vandens,

1 vidutinio dydžio svogūno,

1 vidutinio dydžio morkos,

1 vidutinio dydžio cukinijos,

8 vnt. saulėje džiovintų pomidorų,

1 skiltelės česnako,

200 gr. kalakutienos filė,

2 valgomųjų šaukštų alyvų aliejaus,

8 riekelių prancūziško batono,

1 valgomojo šaukšto „Šeimininkės“ sviesto,

druskos, žalumos, pipirų pagal skonį.

Gaminame:

Visus ingridientus supjaustome kubeliais. Keptuvėje ant alyvų aliejaus apkepame svogūną, česnaką ir morką. Apkepus daržoves, į keptuvę dedame supjaustytą kalakutienos filė ir kepame kartu su daržovėmis.

Kai mėsa iškeps, dedame saulėje džiovintus pomidorus ir viską dar truputį pakepame. Puode užverdame vandenį ir į jį sudedame visą keptą masę.

Viską pavirę 6-7 minutes dedame cukinijas, smulkiai supjaustytą baziliką ar kitą žalumą. Palaukiame kol puodo masė užvirs ir tada pagardiname pipirais bei druska.

Prancūzišką batoną supjaustome 1 centimetro dydžio riekelėmis, jas aptepame sviestu ir apkepame keptuvėje. Srebučius patiekiame prie sriubos.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius