Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žūklės asenalas. Voblerio prototipas – žuvies rentgeno nuotrauka

Tarp „Linksmuoju Rodžeriu“ vadinamos piratų vėliavos, kurioje juodame fone dažniausiai puikuodavosi kaukolė ir sukryžiuoti kaulai, bei naujo vokiečių kompanijos „Cormoran“ voblerio „Bone Crank“ plika akimi pastebimas akivaizdus stilistinis panašumas: masalo korpusas specialiai padarytas skaidrus, kad būtų gerai matomas viduje esantis žuvies skeletas.
Kol kas sunku pasakyti ar vobleris-skeletas tikrai vilios šamus, tačiau šis neįprastas masalas dėl savo išvaizdos tikrai kris į akį spiningininkams
Kol kas sunku pasakyti ar vobleris-skeletas tikrai vilios šamus, tačiau šis neįprastas masalas dėl savo išvaizdos tikrai kris į akį spiningininkams

Žūklės draugai renkasi čia.

Pastarąjį dešimtmetį spiningo masalai kuriami tokie, kad būtų kiek įmanoma tikroviškesni, todėl rentgenu peršviestas vobleris ne visai atitinka šią koncepciją, nes žuvys permatomos būna tik lervutės stadijoje. Tačiau žūklės ekspertai teigia, jog toks anatominis stilius – labai vykęs, o voblerio-skeleto vaizdas skatina jas atakuoti šį masalą.

Be to, skaidrus vobleris puikiai matomas didelėje gelmėje, kur tvyro prieblanda, todėl labai išsiskiria iš aplinkos ir nepraslysta plėšrūnams pro akis. Tad „Bone Crank“ neatsitiktinai sukonstruotas su ilgu liežuvėliu, kad palyginti nedidelis ir gana lengvas masalas, kurio ilgis – 5,2 cm, o masė – 9 g, galėtų panerti iki 3 m.

Vobleris-skeletas priskiriamas pilvočių tipui, kuris angliškai vadinamas „crank bait“. Tokie agresyvaus žaismo vobleriai skirti vilioti ešerius, lydekas, šapalus, rudenį jais gaudomi į duburius pasitraukę salačiai. „Bone Crank“ kūrėjai teigia, kad skaidrus masalas, kurio viduje įmontuotas tikroviškas skeletas bei puikiai matoma triukšmo kapsulė su šrateliais, kurie vobleriui vinguriuojant vandens storymeje skleidžia stiproką garsą, gundys ne tik minėtas žuvis, bet ir šamus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius