-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Koncertas ešeriams transliuojamas po vandeniu

Jungtinėse Valstijose internetinėse parduotuvėse, siūlančiose įrankius ir ekipuotę meškeriotojams, populiaria preke tapo elektroninis įrenginys „Biosonix Fish Attractor“, kuriuo kaip ir jau seniai medžioklei naudojamais žvėrių ir paukščių viliokais, galima bandyti prie masalų sukviesti plėšrias žuvis.
grotuvas žuvims
grotuvas žuvims

„Biosonix Fish Attractor“ įrenginio šerdis – skaitmeniniai įrašai, tačiau ne muzikiniai, o tokių garsų, kuriuos vandenyje skleidžia plaukiantis mailius, maistą aptikusios smulkios žuvelės, išgąsdinti žuvų jaunikliai ir t.t. Kitaip tariant, įvairiausi garsai, kurie plėšriūjų žuvų „ausiai“ skamba kaip maloniausia muzika. Ichtiologams pavyko tokius garsus išskirti, suklasifikuoti ir įrašyti, o apsukriems žūklės įrankių gamintojams kilo idėja žuvų akustinės elgsenos tyrimų rezultatus panaudoti praktiškai.

Minėto žuvų viliojimo įrenginį sudaro tvirtame, hermetiškame korpuse sumontuotas grotuvas, laikikliai kabeliui,  specialiems garsiakalbiams. Grotuve  integruota šešių akustinių įrašų rinkinys. „Biosonix Fish Attractor“ prietaisu naudotis lengva – dvidešimties pėdų ilgio kabelis prijungiamas prie „vilioko“, jo gale pritvirtinamas specialus garsiakalbis, kuris minėtu kabeliu nuleidžiamas į pasirinktą gelmę. Na, o tada jungiama transliacija. Įtaisą galima nešiotis pakabintą ant peties permestu diržu arba prisegtą prie valties ar katerio suolelio. Instrukcijoje tikinama, kad „Biosonix Fish Attractor“ – labai veiksmingas, ir tai turėtų būti tiesa, nes internetinės parduotuvės už jį prašo vidutiniškai 700 JAV dolerių.

15min.lt žūklės naujienos
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius