Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 11 16 /18:26

Suomiai išrado laimikio valymo įrankį

Suomijoje sukurtas naujoviškas laimikio valymo įrankis „Ricu cut&clean“, kuriuo žuvį galima išskrosti ir pašalinti iš pilvo ertmės vidurius tikra to žodžio prasme dviem judesiais.
 Naudojantis inovatyviu įrankiu, išrastu Suomijoje, žuvies valymo procedūra sutrumpėja du kartus
Naudojantis inovatyviu įrankiu, išrastu Suomijoje, žuvies valymo procedūra sutrumpėja du kartus

Žūklės laimikiai „Facebook“ tinkle

Kiekvienas meškeriotojas žino, kad po malonaus meškeriojimo proceso laukia ne itin maloni procedūra – laimikio sutvarkymas. Paprastai tiek žuviai skusti, tiek skrosti pasitelkiamas peilis. Dažniausiai toks, koks yra po ranka, tačiau žuviai skrosti ir viduriams šalinti dauguma peilių – neparankūs. Taip yra todėl, kad vienais peiliais patogu žuvį skrosti, tačiau jie visai netinka šalinti pilvo turinį. Kitais atvirkščiai – patogiau „išgriebti“ vidurius, tačiau jais neparanku žuvį skrosti. Suomių konstruktoriai iškėlė uždavinį sukurti instrumentą, kuris suderintų abi šias procedūras ir leistų jas atlikti sklandžiai.

Naujuoju „Ricu cut&clean” instrumentu galima ne tik labai greitai, bet ir labai kokybiškai išskrosti laimikį, skirtą žuvienei arba kepsniui. Universalaus žuvies dorojimo instrumento išvaizda visiškai neprimena tradicinio peilio – jis panašus į staliaus pjūklelio rankeną, prie kurios pritvirtinti nedideli ašmenys, o viršutinėje dalyje lyg ragas atsikišęs styro specialus šaukštas. Šie du elementai išdėstyti taip, kad, laikant žuvį už galvos, ašmenimis braukiant iš viršaus į apačią būtų patogu perskrosti jos pilvą, o braukiant „šaukštu“ iš apačios į viršų, kitu judesiu pašalinti vidurius. Tada belieka išmazgoti žuvies pilvo ertmę ir, reikalui esant, nupjauti galvą. Suomių išrastas laimikio valymo įrankis ypač veiksmingas, kai reikia išvalyti daug smulkoko laimikio.

VIDEO: RICU-Tuotteet Oy Cut & Clean.wmv

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius