Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apmaudas: pretendentas į medalį 1500 m bėgime Taoufikas Makhloufis pašalintas iš olimpiados, nes nesistengė kitoje rungtyje

Visas jėgas ir dėmesį kovai dėl 1500 metrų bėgimo medalio nusprendęs atiduoti Taoufikas Makhloufis iš Alžyro liko be nieko, kai pirmadienį buvo pašalintas iš Londono olimpinių žaidynių, nes nesistengė kitoje rungtyje – 800 m bėgime.
Taoufikas Makhloufis
Taoufikas Makhloufis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Sekmadienio vakarą 1500 m bėgimo pusfinalį įspūdingai laimėjęs T.Makhloufis (3:42,24), aplenkęs ir olimpinį bei pasaulio čempioną Asbelį Kipropą (3:42,94), nusprendė pataupyti jėgas pirmadienį ryte vykusiame 800 metrų bėgime.

24-erių bėgikas norėjo visai nestartuoti, tačiau bėda ta, kad Alžyro delegacija pamiršo išbraukti T.Makhloufio pavardę iš rungties dalyvių sąrašo iki sekmadienio vakaro, kai tai dar buvo leidžiama.

T.Makhloufis buvo priverstas pasirodyti prie starto linijos, tačiau vos prasidėjus 800 metrų atrankos bėgimui toli atsiliko nuo lyderių ir vos po 200 metrų pasitraukė iš trasos.

Nepatenkinta tokiu bėgiko poelgiu Tarptautinė lengvosios atletikos federacija (IAAF) pranešė „pašalinanti T.Makhloufį iš kitų rungčių olimpiadoje“, nes jis „geranoriškai nesistengė“.

Tiesa, IAAF atstovas pridūrė, kad T.Makhloufis galėtų būti sugrąžintas į 1500 m bėgimo finalą, tačiau tam turi pateikti vietinio daktaro pažymą, paaiškinančią jo pasitraukimą iš 800 m bėgimo.

T.Makhloufis ne pirmasis buvo pašalintas iš Londono olimpinių žaidynių, todėl kad nesistengė laimėti. Praėjusią savaitę toks pats likimas ištiko aštuonias badmintono moterų dvejetų žaidėjas, tarp kurių ir pasaulio čempiones.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius