Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

2010 11 12

Kaune įgriuvo avarinės būklės Panemunės tiltas

Penktadienį ryte nuo Panemunės tilto važiuojamosios dalies atitrūkusi deformacinės siūlės apsauginė plokštė ne juokais išgąsdino ne tik vairuotojus, bet ir atsakingus savivaldybės valdininkus.
Policija ant tilto reguliuoja eismą.
Policija ant tilto reguliuoja eismą. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Dėl pačioje tilto pabaigoje ištrūkusių metalinių varžtų ir ištrupėjusio asfalto šioje vietoje sutriko automobilių eismas. Į incidento vietą atskubėję policijos pareigūnai iš pradžių buvo uždarę eismą. Vėliau skubius remonto darbus pradėjus bendrovės „Kauno tiltai“ specialistams, policijos pareigūnai eismą pradėjo reguliuoti.

Savivaldybės priešpiet išplatintame pranešime žadama, kad tiltas bus suremontuotas dar penktadienį. Tiesa, savivaldybės atstovai vairuotojus ragina vengti Panemunės tilto ir važiuoti kitais keliais.

„Deformacinės siūlės apsauginė plokštė, įrengta tarp tilto ir prietilčio, nėra laikančioji konstrukcija ir neturi įtakos tilto saugumui. Maždaug 3,5 metro ilgio, 40 cm pločio ir apie 15 mm storio metalo plokštė bus pritvirtinta dar šiandien. Eismas tiltu neuždarytas, tačiau jį reguliuoja policijos pareigūnai. Vairuotojams siūlome šiandien aplenkti šį tiltą ir išvengti galimos spūsties“, – savivaldybės išplatintame pranešime cituojamas Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Ekspertai apie avarinę Panemunės tilto būklę kalba jau daugybę metų, tačiau miesto vadovams iki šiol nepavyko pradėjo šio statinio rekonstrukcijos darbų. Savivaldybės atstovai tvirtina, kad iš pradžių reikia praplatinti vadinamąjį Jiesios tiltelį, kuris, Panemunės tiltą uždarius remontuoti, turės atlaikyti didžiulį eismo srautą. Devynis mėnesius truksiančius Jiesios tilto platinimo darbus ketinama pradėti artimiausiu metu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius