-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 15

Kauno policijos duris varstyti priverstas Kovo 11-osios piketuotojas sulaukė paramos

Šventiniame Kovo 11-osios renginyje Kaune apsaugos darbuotojų ir policijos pareigūnų „dėmesio“ sulaukusį kaunietį stojo ginti Kauno liberalai. Pats vyriškis sakosi atstovaujantis tik savo paties interesus ir kratosi bet kokių sąsajų su politinėmis partijomis ar organizacijomis.
Apsaugininkas ir „mitinguotojas“
Apsaugininkas ir „mitinguotojas“ / Skaitytojo nuotr.

Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje vykusio renginio, skirto Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienai, metu su plakatu „Krikščionybė Lietuvoje – okupacinė!“ ramiai minioje stovėjęs kaunietis Vilmantas Rutkauskas pasakojo nesitikėjęs sutikti tokį pasipriešinimą. Vienoje Kauno įmonėje dailininku dirbantis vyriškis tvirtino neketinęs sukelti jokių neramumų, tiesiog norėjo viešai paskelbti savo nuomonę.

Pasak policijos pareigūnų, pirminė medžiaga V.Rutkausko pažeidimo nelabai rodo

„Tačiau renginio organizatoriams tai, matyt, nepatiko. Kaip man sakė policijoje, jie paprašė šventėje budėjusių apsaugos darbuotojų išvaryti mane. Kai apsaugininkai to paprašė, o aš nesutikau, jie pasikvietė keturis policijos pareigūnus. Jie mane išvedė iš minios ir nuvežė į Centro policijos nuovadą. Ten buvau apklaustas ir paleistas. Tačiau tyrimas dar nebaigtas – antradienį eisiu ten, jų teigimu, aiškintis dėl tolimesnės „procesinės padėties“, – 15min.lt pasakojo V.Rutkauskas. Su tais pačiais pareigūnais vyras reikalų turi ne pirmą kartą. Vasario 16-ąją pareigūnų akiratin jis buvo pakliuvęs dėl tos pačios priežasties: oficialiame Lietuvos valstybės atkūrimo dienos minėjime vyras minioje pasirodė ir stovėjo su tokiu pat plakatu „Krikščionybė Lietuvoje – okupacinė!“. Pasak V.Rutkausko, tąkart pareigūnai, neįžvelgę jokio pažeidimo, jį paleido. Laimingos pabaigos kaunietis tikisi ir šįkart, nors girdėjo, kad nubausti jį siekia Kovo 11-osios renginio Kaune organizatoriai. Jie esą parašė skundą.

Ragina atsakomybę prisiimti ir merą

Ginti taikų protestuotoją ėmėsi Liberalų sąjūdžio Kauno miesto skyriaus nariai. Išplatintame pranešime teigiama, kad pirmadienį jie kreipėsi į Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininką bei miesto merą prašydami prisiimti atsakomybę ir viešai pasiaiškinti dėl per Kovo 11 – osios šventę iš renginio jėga išvesdinto piliečio, kuris rankose laikė plakatą.

15min.lt skaitytojo nuotr. /Vyro laikytas plakatas
15min.lt skaitytojo nuotr. /Vyro laikytas plakatas

„Kauno liberalai nepritaria užrašo tekstui, tačiau yra įsitikinę, kad drastiškas šio piliečio pašalinimas iš minios – pasitelkus fizinę jėgą – prieštarauja laisvos šalies demokratijos principams. Nerimą kelia ir visiškai nepriimtina yra tai, kad nepriklausomos ir demokratinės valstybės, kokia yra Lietuva, pareigūnai dėl neaiškių priežasčių fizinę jėga panaudoja prieš kitokią nuomonę išreiškiantį pilietį“, – teigė Liberalų sąjūdžio Kauno miesto skyriaus pirmininko pavaduotojas Simonas Kairys, atkreipęs dėmesį, kad vyriškis incidento metu buvo blaivus, neagresyvus ir iš minios pareigūnai jį ištempė jau besibaigiant renginiui.

„Stovėdami minioje girdėjome, jog policija incidentą sukėlusį pilietį išvedė dėl to, jog neva iškabos tekstas nesuderintas su organizatoriais, o žiniasklaidoje buvo pateikta informacija, kad už minėto piliečio stovi „kažkokios jėgos“, – teigė Kauno liberalai.

Pats V.Rutkauskas kratosi bet kokių sąsajų su politikais. „Niekas už manęs nestovi. Plakate išreiškiau tik savo asmeninę poziciją. Nepriklausau jokiai partijai ar organizacijai“, – tikino kaunietis.

Pirmadienį Kauno policijos nebuvo pasiekęs joks renginio organizatorių skundas dėl minėto kauniečio elgesio.

Bausmės greičiausiai nebus

Kauno Centro policijos nuovados viršininko Raimundo Zinkevičiaus teigimu, iš turimų duomenų atrodo, kad V.Rutkauskas nepadarė jokio pažeidimo. Tačiau galutinis sprendimas bus priimtas tik dar kartą apklausus jį patį, incidente dalyvavusius patrulius, apsaugos tarnybos darbuotojus.

„Žiūrėsim, kaip čia bus. Pirminė medžiaga pažeidimo nelabai rodo. Organizatorių skundo nemačiau“, – sakė pareigūnas, pridūręs, kad vertinant šį įvykį nebus atsižvelgta į vasario 16-ąją įvykusį incidentą. Tyrimas dėl jo buvo nutrauktas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius