-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 09 07

Statomos Kauno arenos pamatus teks stiprinti (papildyta 14.15 val., nuotraukos)

Kalbos apie smunkančius Nemumo saloje statomos Kauno pramogų ir sporto arenos pamatus pasirodė iš dalies teisingos: statybininkai pripažino, jog juos būtina stiprinti, tačiau ir toliau neigia, jog nuo pavasario pastato pamatai pasmuko 5 centimetrais.
Kauno arena
Kauno arena / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pirmadienį Nemuno saloje apsilankė Seimo nariai ir Kauno miesto valdžios atstovai. Teigiama, kad skubiai atvykti į Kauną seimūnus privertė neseniai paviešinta informacija, jog arenos pamatai padėti netinkamai ir dėl to arena pradėjo smukti.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Kauno arena
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Kauno arena

Dienraštyje „Lietuvos žinios“ nurodoma, jog ši informacija nuo visuomenės ir politikų buvo slepiama, nors dar kovą pastebėta, kad arenos pamatai pasmuko 5 centimetrais. Teigiama, kad šie defektai pastebėti, kai buvo pradėtas statyti antrasis arenos aukštas.

Kauno miesto savivaldybė pirmadienį šiuos duomenis iš dalies patvirtino. Kaip teigiama savivaldybės išplatintame pranešime, apžiūrėję būsimos arenos pamatus techninės priežiūros specialistai įpareigojo bendrovę „Vėtrūna“ patikslinti pamatų apkrovos skaičiavimus ir pagal juos sustiprinti pamatus.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Darbai Kauno arenoje Nemuno saloje
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Darbai Kauno arenoje Nemuno saloje

„Techninės priežiūros specialistai darbų žurnale įrašė, kad būtina nutraukti pamatų apkrovimui įtakos turinčius darbus, kol bus iki reikiamo lygio sustiprinti pamatai. Per mėnesį viskas turėtų būti sutvarkyta“, – teigė Kauno miesto savivaldybės Statybos skyriaus vedėjas Vigimantas Abramavičius. Pasak jo, „Vėtrūnos“ samdyti projektuotojai patikslino pamatų apkrovimo skaičiavimus ir pateikė pamatų tvirtinimo sprendimus.

„Statybininkai pripažino savo klaidą ir ją ištaisys. Kiek tai kainuos, yra ne savivaldybės, o statybininkų rūpestis“, – sakė V.Abramavičius.

Papildyta 14.15val.:  Arenos statybvietėje kartu su kitais valdžios atstovais pirmadienį apsilankęs Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Romaldas Rabačius užtikrino, jog arenos pamatai stabilūs. Vis dėlto, kaip ir buvo skelbta anksčiau, per artimiausią mėnesį kai kuriose pastato dalyse jį laikančios kolonos bus stiprinamos.

„Atlikti tyrimai parodė, kad kai kurios pamatų vietos yra per daug apkrautos. Nors dabartinį svorį jie gerai išlaiko, nuspręsta apsidrausti ir sustiprinti dalį pamatų. Tokios konstrukcijos tikrai be vargo atlaikys, pavyzdžiui, didesnį kiekį sniego“, – sakė R.Rabačius. Pasak jo, kai kurios arenos pagrindines konstrukcijas laikančios kolonos šiuo metu yra atkastos – vis dar tikrinama, ar jos tikrai nėra pasmukusios. Dalis jų bus paplatintos, pagrindas užlietas betonu.

„Nereikia nerimauti, kad papildomi darbai kainuos miestui ar valstybei papildomai. Sutartyje numatyta, jog tokius darbus statybos įmonė atlieka už savas lėšas. „Vėtrūna“ mums patvirtino, jog sutarties sąlygų bus laikomasi“, – sakė R.Rabačius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius