Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 01 26 /10:03

Susikompromitavęs socialdemokratas Kęstutis Kriščiūnas atleistas iš Kauno vicemero pareigų

Pirmame šių metų Kauno miesto tarybos posėdyje Kęstutis Kriščiūnas atleistas iš vicemero pareigų. Socialdemokratą sausio 16 d. sulaikė Specialiųjų tyrimų tarnybas (STT), įtariant piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi. Teismas leido jį suimti mėnesiui.
K.Kriščiūnas
K.Kriščiūnas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Už sprendimą atleisti vicemerą balsavo 38 Tarybos nariai, 2 tarybos nariai balsavime nedalyvavo. Atleistam vicemerui K.Kriščiūnui savivaldybės administracija turės sumokėti kompensaciją už nepanaudotas kasmetines atostogas.

K.Kriščiūno advokatas praėjusią savaitę perdavė merui konservatoriui Andriui Kupčinskui vicemero prašymą jį atleisti. A.Kupčinskas BNS sakė, kad Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcija siūlo vicemero postą atimti iš socialdemokratų ir perduoti koalicijos rėmėjams.

TS-LKD frakcija Kauno savivaldybėje ketvirtadienį pranešė kol kas nesiūlysianti kelti naujų kandidatų į vicemero postą, mat dar neapsisprendė, kas jį turėtų užimti, ir nepalaikysianti „skubotų sprendimų“, susijusių ir su vicemero, ir su savivaldybės administracijos direktoriaus postu. Anot frakcijos, vicemero kandidatūra turėtų būti suderinta su koalicijos partneriais.

Gimtadienį švenčiantis socialdemokratas Antanas Nesteckis, kurį opozicija siekė atleisti iš savivaldybės administracijos direktoriaus pareigų, šį postą kol kas išsaugojo – jo atleidimo klausimas į tarybos darbotvarkę neįtrauktas.

Kauno vicemerą praėjusią savaitę sulaikė STT pareigūnai. Kauno miesto apylinkės teismas nusprendė mėnesiui suimti K.Kriščiūną ir savivaldybei priklausančios įmonės „Automobilių stovėjimo aikštelės“ direktorių Algimantą Puidoką. STT taip pat sulaikė Zitą Zalagėnaitę ir Tomą Pilvinį, tačiau jiems pritaikytos švelnesnės kardomosiso priemonės.

Pasak STT, jie sulaikyti atliekant ikiteisminį tyrimą dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi, dokumentų klastojimo ir turto iššvaistymo. STT įtaria, kad neteisėtai naudotos Kauno miesto savivaldybei priklausančių įmonių lėšos.

Buvęs vicemeras neigia jam pareikštus įtarimus, tvirtina nepadaręs jokio nusikaltimo ir skundžia teismo sprendimą jį suimti mėnesiui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius