Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 09 30

Buriuotojai varžysis audringoje Baltijos jūroje

Savaitgalį Baltijos jūroje jachtos varžysis tradicinėje regatoje „Rudeninė Baltija“.
Jachtos varžėsi aštuoniuose plaukimuose
Jachtos savaitgalį varžysis regatoje rudeninėje Baltijoje. / A.Variakojo nuotr.

1994 metais norėdami išbandyti savo jėgas patyrę tuometinių didžiųjų jachtų kapitonai: Steponas Kudzevičius, Saulius Tamkvaitis, Saulius Kalnėnas noro varžytis vedini nusprendė susirungti atšiaurumu pasižyminčioje rudeninėje Baltijos jūroje.

Regata „Rudeninė Baltija“ niekada nepasižymėjo dalyvių gausumu – dažniausiai joje dalyvaudavo 2-3 jachtos. Daugelį buriuotojų nuo šios regatos atbaido stiprūs ir šalti rudeniški vėjai. Nors šiemet prognozuojamos oro sąlygos bus tikrai sudėtingos su stipriais ir permainingais vėjais, startuoti regatoje ketina daugiau nei 5 jachtos. Rudeninės Baltijos bangų nepabūgo legendinė jachta „Lietuva“, aktyviai regatose dalyvaujančių „Marius BMW“ ir „Samsas“ įgulos. Regatoje startuoti taip pat ketina aktyviai tarptautinėse regatose dalyvavusių jachtų „Jigi Jigi Somi“ ir „Tojana“ įgulos.

Šeštadienį 12.00 val. ties Smiltynės jachtklubu startavusios jachtos plauks Liepojos link, ten apiplaukusios ženklą pasuks atgal į Klaipėdą. Planuojama, kad nuplaukusios daugiau nei 100 jūrmylių jachtos finišuos sekmadienio rytą.

Regatos „Rudeninė Baltija“ organizatoriai kviečia į Kruizinį laivų terminalą palydėti startavusių jachtų ir tuo pat metu sudalyvauti rudeninėje „Blokart“ vėjaračių regatoje. „Blokart“ vėjaratis - tai itin paprastai valdomas burinis monotipas su ratukais. Žiemą, uždėjus pačiūžas, juo buriuojama ir ant ledo. Vėjaračiai tinkami tiek pradedantiesiems, tiek profesionaliems buriuotojams varžytis tarpusavyje. Kadangi absoliučiai visi „blokart“ vėjaračiai yra identiški, buriuotojai turį lygias sąlygas, o patyrusio vėjaratininko valdomas vėjaratis gali pasiekti 70-80 km/h. Šeštadienį į audringą Baltijos jūrą neplaukiantys buriuotojai ir visi vėjo mėgėjai galės susirungti ir ant žemės.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius