-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 06 09

Ministerija uždraudė kirsti Mingės medžius

Kertamais medžiais Lietuvos Venecija vadinamame Mingės kaime susirūpinusių gyventojų balsas pasiekė Aplinkos ministeriją.
Sustabdyti brutalūs veiksmai kertant vienos gražiausių Lietuvos vietų - Mingės kaimo - medžius.
Sustabdyti brutalūs veiksmai kertant vienos gražiausių Lietuvos vietų - Mingės kaimo - medžius.

Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamentas nurodė Šilutės rajono savivaldybės administracijai nutraukti neteisėtą medžių kirtimą Minijos kaime, kur upės pakrantėje vykdomi paruošiamieji krantinių statybos darbai.

Leidimą iškirsti apsauginio pylimo zonoje augančius medžius uždarajai akcinei bendrovei „Šilutės polderiai“ išdavė Šilutės rajono savivaldybės administracijos Želdynų ir želdinių apsaugos ir priežiūros komisija.

Šis leidimas, kaip sakė Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento direktorius Andrius Kairys, laikytinas negaliojančiu.

Jis buvo išduotas pažeidus aplinkos ministro 2008 m. nustatytą Saugotinų medžių ir krūmų kirtimo, persodinimo ar kitokio pašalinimo atvejų, šių darbų vykdymo ir leidimų šiems darbams išdavimo, medžių ir krūmų vertės atlyginimo tvarką.

Jame nenurodytos leidžiamų šalinti saugotinų medžių rūšys bei jų kamienų skersmuo 1,3 m aukštyje. Taip pat šis leidimas nebuvo suderintas su Kultūros vertybių apsaugos departamentu, nors žemės sklypai, kuriuose augo medžiai, yra priskirti nekilnojamųjų kultūros vertybių teritorijai ir jiems taikomi apribojimai.

Techninio projekto „Minijos kaimo krantinių sutvarkymas“ aplinkos apsaugos dalis, kuri turėjo būti suderinta su Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamentu, pateikta tik antradienį. Taigi departamento pritarimas nebuvo gautas.

Kaip nustatė šio departamento Šilutės r. agentūros pareigūnai, Minijos kaime apsauginio pylimo šlaite ir ant pylimo iškirsti 237 įvairių rūšių lapuočiai. Aplinkosaugininkai nurodė Šilutės r. savivaldybės administracijai užtikrinti nukirstos medienos apsaugą ir skaičiuoja gamtai padarytos žalos dydį.

Surinkta medžiaga bus perduota Klaipėdos apygardos prokuratūrai.

15min.lt duomenimis, dėl išreikšdamas protestą dėl niokojamos gamtos, nusprendė atsistatydinti vietos seniūnaitis Žygimantas Šarakauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius