Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 02 11

Uostamiestis ruošiasi galimam potvyniui

Klaipėdoje iš anksto pradėta ruoštis galimam potvyniui.
Sniegu nuklota lauko kavinė.
Baiminamasi, kad staigiai ištirpus gausiai iškritusiam sniegui, gali būti apsemtos kai kurios miesto dalys. / 15min nuotr.

Dėl to ketvirtadienį į Klaipėdos savivaldybę buvo sukviesti įvairių tarnybų atstovai. Nors sinoptikai neprognozuoja staigaus atšilimo ir sniego ištirpimo, tačiau miesto valdžiai parūpo pasiruošti iš anksto galimom pasekmėm.

Klaipėdos meras Rimantas Taraškevičius teigė, kad nesinorėtų, jog pasikartotų 2005 metais kilęs potvynis, per kurį trūko tarnybų susišnekėjimo.

Tada buvo pralaužta Danės užtvanka ir užlietas Tauralaukis, Žolynų gatvė. Gelbėtojams teko evakuoti gyventojus bei gyvulius. Tačiau būta daug nesklandumų. Meras metė akmenį į Civilinės saugos tarnybos daržą. Esą jie dažniausiai veiksmus pradeda organizuoti paskutinę minutę.

Kaip sakė Klaipėdos apskrities Civilinės saugos ir mobilizacijos departamento direktorius Stanislovas Kučinskas, pavasarinis potvynis uostamiesčiui grėstų tik tuomet, jei vienu metu būtų staigus atlydys, liūtis ir vakarų krypties vėjas. Tada sudėtingiausia būtų Tauralaukio, Danės slėnio, Mažojo Kaimelio gyventojams.

Uostamiesčio policininkai tvirtino, esant potvyniui uždraustų eismą apsemtuose keliuose ir nukreiptų transportą aplinkkeliais.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo tarnybos atstovai taip pat teigė, jog esant tokiai ekstremaliai padėčiai, jie būtų pasiruošę evakuoti žmones, suteikti jiems vandens ar maisto.

Bendrovės „Klaipėdos vanduo“ darbuotojų teigimu, staiga pradėjus tirpti sniegui, nuotekų kanalizacijos patvinti neturėtų.

Meteorologo Liongino Pakščio prognozėmis, iki vasario pabaigos atlydžio nebus. Jo teigimu, sniegas yra purus – jame nėra daug susikaupusio vandens. Jis abejojo, ar greitu metu bus staigus atšilimas.

Miesto valdžia nusprendė vistiek ir toliau ruoštis galimai sudėtingai situacijai ir kitą savaitę planuoja Ekstremalių situacijų valdymo centro posėdį, kuriame išsamiau aptars pasirengimo potvyniui planą.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius