Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2009 03 24

Pridygo nesaugių perėjų

Rekonstruojant ir tiesiant sostinės gatves, jose pridygo pėstiesiems nesaugių perėjų – jos nutiestos taip, kad vairuotojams pėstieji prieš akis išdygsta paskutinę akimirką. Kol skaudžių nelaimių neįvyko, policija ir savivaldybė trauko pečiais ir jų naikinti neskuba.
Nesaugi perėja prie Savanorių žiedo bus panaikinta gegužę.
Nesaugi perėja prie Savanorių žiedo bus panaikinta gegužę. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Šalia Savanorių žiedo, po viaduku, Žirnių gatvėje, esanti pėsčiųjų perėja nesaugi: iš po viaduko išnirusį pėstįjį ant šios perėjos pastebėti galima tik esant visai prie pat jos.

„Leistinas greitis čia nemažas, todėl tik laiko klausimas, kada įvyks nelaimingas atsitikimas – matomumas čia prastas, prie naujos perėjos įpratę dar ne visi vairuotojai“, – piktinosi „15min“ skaitytojas Mantas.

Dar viena nesaugi pėstiesiems perėja kerta naująjį vakarinį miesto aplinkkelį, vedantį į stotį. Iš už namo kampo, įsirėžusio tiesiai į kelią, išnyrantys pėstieji važiuojantiems visiškai nepastebimi. Savivaldybės Eismo valdymo poskyrio vedėjas Vidutis Cemnolonskis tikino, kad perėja ties Savanorių žiedu yra laikina.

„Ji nėra saugi, tačiau numatyta, kad perėja po viaduku bus laikinai. Suplanuota įrengti požeminę perėją ir kai tik tai bus padaryta, laikinąją naikinsime“, – sakė V.Cemnolonskis.

Anot jo, tai turėtų būti atlikta iki gegužės. Apie perėjos naikinimą vakariniame aplinkkelyje valdininkai neturi nuomonės.

Įspėja saugotis

Policija sutinka, kad mieste yra nesaugių perėjų,ir perspėja žmones pasisaugoti.

„Pėsčiųjų perėja ties žiedu tikrai nėra saugi. Nelaimingų atsitikimų joje dar nebuvo, tačiau pėstiesiems patarčiau pasisaugoti“, – sakė Kelių policijos patrulių rinktinės vadas Marius Putrimas. Anot jo, ties perėja greitis sumažintas iki 40 km/h.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius