Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 07 08

Kaltinimai merui: vairuodamas jis plūdosi ir rodė nepadorų gestą

Konfliktas tarp mero ir troleibuso vairuotojo gali baigtis pastarojo apkartusia dalia darbe. Vairuotojas teigia, jog po apsižodžiavimo kelyje ir nepadorių mero gestų, miesto vadovas dar pažadėjo pasirūpinsiantis, kad vairuotojas netektų darbo. Pats meras tikina, jog jokių nepadorių ženklų nerodė ir nesiplūdo.
Meras V.Navickas neneigia kalbėjęs su troleibuso vairuotoju, tačiau tikina nepiktžodžiavęs
Meras V.Navickas neneigia kalbėjęs su troleibuso vairuotoju, tačiau tikina nepiktžodžiavęs / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Incidentas tarp ant motociklo sėdėjusio mero ir troleibuso vairuotojo įvyko liepos 3-iąją, penktadienį, apie 16 val. 50 min.

„Stovėjau stotelėje prie Žaliojo tilto, už manęs dvi eilės lengvųjų mašinų, o tarp jų motociklas. Prieš užsidegant žaliam šviesoforo signalui, pradėjau judėti į priekį – automobiliai mane įleido, o motociklas staigiai apvažiavo“, – pasakojo troleibuso vairuotojas Petras (tikrasis vardas ir pavardė redakcijai žinomi – aut.past.).

Per raudoną šviesoforo signalą pravažiavusį motociklą vairuotojas vėl sutiko prie kito šviesoforo už Žaliojo tilto.

Niekada nepraeinu pro šiukšlę, nepravažiavau ir pro troleibusą, o gal vairuotojui bloga? Arba jis išgėręs? O troleibusas pilnas žmonių, – savąją įvykių versiją dėstė V.Navickas.
 

„Paklausiau, ar visiems motociklininkams leidžiama važiuoti per raudoną šviesą. Motociklininkas atkirto, kad jam neaiškinčiau ir parodė vidurinįjį pirštą“,  – aiškino Petras.

Užsidegus leidžiančiai važiuoti šviesai, motociklininkas esą lydėjo troleibusą iki Operos stotelės ir per atdarą vairuotojo langą plūdosi.

„Mane įvairiai gąsdino, klausė negi aš nežinau, kas jis yra, žadėjo, kad greitu laiku būsiu atleistas iš darbo“, – prisiminė vairuotojas.

Jau šiandien, prabėgus šiek tiek laiko nuo įvykio, vairuotojas tikina sulaukęs generalinio „Vilniaus troleibusų“ vadovo skambučio, liepta rašyti pasiaiškinimą, nes esą motociklą vairavo pats meras.

„Taip man buvo pasakyta, tą patvirtino ir mano tiesioginis viršininkas. Negi jie visi būtų man melavę? Ir kam vicemerui skambinti dėl eilinio motociklininko?“ – retoriškai klausė vairuotojas.

Paslaptingas skambutis

Anoniminio motociklininko nuotykis ypač sudomino miesto vicemerą Romą Adomavičių. Dėl nereikšmingo incidento „Vilniaus troleibusų“ vadovai sulaukė jo skambučio, prašančio išsiaiškinti situaciją.

„Vairuotojas yra karštas, norime patikrinti jo žodžius. Man išties skambino vicemeras ir prašė pasidomėti incidentu, tačiau neįvardijo, kad motociklą vairavo meras“, – vairuotojo žodžius neigė „Vilniaus troleibusų“ generalinis direktorius Jonas Bagdonavičius.

Miesto vadovas griežtai paneigė piktžodžiavęs ir rodęs nepagarbius gestus vairuotojui.

Anot pašnekovo, peržiūrėjus filmuotą medžiagą, išskirti motociklininko bruožų nepavyko, tik iš priekio filmuotoje medžiagoje esą nesimato ir motociklo numerių.

„Matyti, kaip motociklas leidžiasi nuo kalno, per vidurį tilto aplenkia autobusą, o motociklininkas atsisukęs pažiūri į transporto priemonę. Vėliau matyti kaip sustojęs jau stotelėje motociklininkas kažką pasako vairuotojui, bet pokalbis trunka neilgai, gal 15 sekundžių“, – pasakojo J.Bagdonavičius.

Anot pašnekovo, jokių motociklininko gestų vaizdo medžiagoje nematyti.

„Kai yra dvi pusės, abi paprastai manosi esančios teisios, pažiūrėsime, ką pavyks nustatyti“, – sakė J.Bagdonavičius.

Vairuotojui, savo ruožtu, pavesta parašyti pasiaiškinimą apie liepos 3-iosios įvykius.

Nei paneigė, nei patvirtino

Pats vicemeras Romas Adomavičius neneigė skambinęs „Vilniaus troleibusų“ vadovybei, tačiau atsakyti, iš kur gavo informaciją apie incidentą, negalėjo.

„Esu už sostinės viešąjį transportą atsakingas vicemeras ir tiesiog norėjau pasidomėti, kodėl taip šiurkščiai reagavo troleibuso vairuotojas, važiavęs per raudoną šviesą ir buvęs dėl to įspėtas. Galbūt nereikėtų, kad tokie žmonės važinėtų mieste, aišku, aš nesakau, kad jis turėtų netekti darbo“, – gerokai patylėjęs teigė R.Adomavičius.

Paklaustas, iš kur žino tiek daug smulkmenų apie incidentą ir ar nepažįsta jo dalyvių, vicemeras sakė „turįs savų šaltinių“, tačiau nenorįs jų atskleisti.

„Negaliu nei patvirtinti, nei paneigti“, – lakoniška fraze atsakė vicemeras, paklaustas, ar motociklo nevairavo meras Vilius Navickas.

Vicemeras nepažįsta mero?

Nors R.Adomavičius tikina nepažįstąs incidento dalyvių, meras V.Navickas pripažįsta važiavęs motociklu ir „šnektelėjęs“ su troleibuso vairuotoju.

Meras sako pats ir paprašęs įmonės vadovų pasidomėti, ar vairuotojui nereikia kokios nors pagalbos. 

„Atvažiavau Kalvarijų gatve ir pamačiau per raudoną šviesą važiuojantį troleibusą. Niekada nepraeinu pro šiukšlę, nepravažiavau ir pro troleibusą, o gal vairuotojui bloga? Arba jis išgėręs? O troleibusas pilnas  žmonių“, – savąją įvykių versiją dėstė V.Navickas.

Miesto vadovas griežtai paneigė piktžodžiavęs ir rodęs nepagarbius gestus vairuotojui.

„Viskas nufilmuota kamerų, peržiūrėjus juostą tikrai bus matyti, kaip ten viskas buvo“, – patikino V.Navickas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius