Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 04 16

Daliai vilniečių savaitgalį teko kone maldauti išjungti šildymą

Brangiausias istorijoje šildymo sezonas Vilniuje baigtas penktadienį, tačiau į kai kurių vilniečių butus šiluma buvo tiekiama dar ir savaitgalį. Kadangi termometrai lauke rodė net iki 17 laipsnių šilumos, karštais radiatoriais mažai kas džiaugėsi.
Šio namo A.Mickevičiaus g. gyventojai skundėsi, kad savaitgalį butuose buvo karšta, o šildymo išjungimo teko laukti iki sekmadienio vakaro.
Šio namo A.Mickevičiaus g. gyventojai skundėsi, kad savaitgalį butuose buvo karšta, o šildymo išjungimo teko laukti iki sekmadienio vakaro. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Vilniaus Žvėryno rajono A.Mickevičiaus g. 20 namo gyventojai savaitgalį buvo priversti kone maldauti, kad pagaliau jiems būtų išjungtas šildymas. Šiame senos statybos name gyvenanti Gabrielė K. 15min.lt sakė, kad šildymas buvo išjungtas sekmadienio vakarą, tačiau tai padaryta tik po ilgų įkalbinėjimų.

Sąskaitos – didelės

„Gyvename Vilniuje, Žvėryno rajone, senos statybos name, kur šildymo kainos beprotiškos. Šildymo sezonas Vilniuje baigėsi penktadienį, bet mums šiluma ne tik nebuvo išjungta, bet atvirkščiai – atsukta tiek, kad namie negalėjome būti. Skambinome visur, kad išjungtų šildymą, tačiau kažkas akivaizdžiai yra suinteresuotas to nepadaryti“, – piktinosi moteris.

A.Mickevičiaus g. gyventoja teigė, kad sąskaitos šią žiemą už šilumos tiekimą buvo tokios, jog kiekviena papildoma šildymo sezono diena gąsdina. „Mūsų butas yra 68 kv. m. Šildymo kaina už vasarį buvo 812 Lt, o už sausį – 663 Lt“, – sakė Gabrielė K.

Šį namą Žvėryne administruoja bendrovė „Naujamiesčio būstas“. Jos atstovas Vilius Mackonis teigė, kad tai senas namas, turintis seną šilumos punktą, tad jame viską reguliuoti tenka darbuotojams rankomis.

Teisinasi darbuotojų trūkumu

„Vienas žmogus išėjo iš darbo per šitą išjungimą, tai teko paskirstyti darbo krūvius kitiems darbuotojams, tad fiziškai nebespėjo mūsų specialistai. Todėl išjungimas vyko porą dienų. Įsakymą gavome tik penktadienį, todėl savaitgalį buvo pats darbo įkarštis“, – tvirtino V.Mackonis.

Vilniaus savivaldybės administracijos direktoriaus Valdo Klimantavičiaus įsakymu šildymo sezonas sostinės administraciniuose pastatuose, gyvenamuosiuose namuose, ugdymo ir asmens sveikatos priežiūros įstaigose turėjo būti baigtas balandžio 13 dieną. Šildymą visur turėjo išjungti per vieną dieną.

Aplinkos ir energetikos departamento direktoriaus pavaduotojo Kęstučio Karoso teigimu, šildymo išjungimas yra gana paprastas procesas. „Šildymo sezono pabaigimas paprastai būna sėkmingas, kadangi ten darbų nėra daug. Tiesiog užsukamos sklendės šilumos punkte. Tai ganėtinai paprastas darbas, nebent nenueina kas nors, pamiršta ar dėl kitų priežasčių“, – teigė K.Karosas.

Tačiau K.Karosas paneigė gyventojų spėliones, kad kažkas tyčia padidino šilumos tiekimą namui ir neišjungė šildymo. „Nemanau, kad kam nors iš to būtų naudos“, – sakė K.Karosas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius