Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žiedas su rausvu deimantu parduotas už 117 mln.Lt

Retas rausvos spalvos deimantas, laikomas vienu ir gražiausių ir geidžiamiausių pasaulyje, antradienį buvo parduotas už 46,16 mln. dolerių (117,2 mln. litų), pranešė aukcionų namai „Sotheby's“.
Šis rausvas deimantas šiuo metu yra brangiausias akmuo pasaulyje
Šis rausvas deimantas šiuo metu yra brangiausias akmuo pasaulyje. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Ši suma buvo didžiausia,  kuri kada nors sumokėta už deimantą ar bet kurį kitą brangakmenį.

„Sotheby's“ prieš aukcioną, vykusį viename prabangiame viešbutyje ant Ženevos ežero kranto, prognozavo, kad žiede įtaisytas 24,78 karato sveriantis deimantas „Fancy Intense Pink“ gali būti parduotas už 27–38 mln. dolerių (68,5–96,5 mln. litų).

Tačiau intensyviai varžydamiesi aukciono dalyviai peržengė rekordinę daugiau nei 24 mln. dolerių sumą, kurį per vieną aukcioną 2008 metų gruodį buvo sumokėta už pilkšvą-melsvą briliantą „Wittelsbach“.

„40,5 mln. (Šveicarijos) frankų (104,4 mln. litų) – pasaulio rekordo kaina. Parduodame... Parduota“, – ištarė aukciono vedėjas, o jo taukštelėjimą plaktuku palydėjo aplodismentai.

Galutinę didesnę nei 46 mln. dolerių kainą sudaro aukcione pasiūlyta kaina ir komisiniai mokesčiai.

„Sotheby's“ pranešė, kad šį briliantą įsigijo Londone dirbantis deimantų pirklys Laurence'as Graffas. Brangakmenį jis nusipirko asmeninei kolekcijai.

„L.Graffas akivaizdžiai yra brangiųjų akmenų žinovas. Bet kuris brangakmenių žinovas suvoktų, kad šį akmenėlį verta turėti. Jeigu turėčiau tiek pinigų, pats būčiau jį nusipirkęs“, – sakė „Sotheby's“ Tarptautinio juvelyrinių dirbinių skyriaus padalinio Europoje ir Artimuosiuose Rytuose vadovas Davidas Bennettas.

Jis anksčiau sakė, kad „Fancy Intense Pink“ yra „vienas iš tyriausių deimantų“.

Nepriekaištingas brangakmenis, nušlifuotas smaragdine forma, buvo pagrindinis iš 500 „Sotheby's“ parduoti pristatytų itin retų ir brangių juvelyrinių dirbinių. Rožiniai deimantai sudaro tik apie 2 proc. išgaunamų pasaulyje.

Pastarąjį kartą šis deimantas rinkoje buvo pasirodęs prieš maždaug 60 metų, kai buvo parduotas legendiniam JAV juvelyrui Harry Winstonui, o vėliau visą laiką laikytas privačioje kolekcijoje. Tai taip pat padidino brilianto vertę.

„Jis labai patogus dėvėti ir tobulo dydžio“, – pabrėžė D.Bennettas.

„Sotheby's“ atstovas žurnalistams pridūrė, kad rožinius deimantus kolekcininkai ir pardavėjai itin vertina dar nuo tų laikų, kai jie pirmąkart atrasti Indijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius