Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 02 27

„Kings of Tallin“ pagrindinio turnyro finale kovėsi trys lietuviai

„Kings of Tallin“ festivalyje lietuviai pasižymėjo tiek šalutinėse varžybose, tiek pagrindiniame turnyre, kur trys mūsiškiai prasibrovė iki pat finalinio stalo.
Lukas Rutkauskas / organizatorių nuotr.
Lukas Rutkauskas / organizatorių nuotr.

Praėjusią savaitę Estijos sostinėje vyko pokerio festivalis „Kings of Tallin“. Galimybės išbandyti šiaurietišką pokerio ringą nepraleido ir lietuviai. Keletas mūsiškių sėkmingus pasirodymus surengė šalutinėse šventės varžybose, o Lukas Rutkauskas, Vincas Tamašauskas ir Aurimas Naujalis kortas su priešininkais sukryžiavo 1 100 eurų įpirkos pagrindinio turnyro finale.

Vos prasidėjus „Kings of Tallin“ turnyrų maratonui sėkmingą pasirodymą čia surengė Aleksandras Rusinovas. Lietuvis 110 eurų įpirkos beribio Holdee pokerio mūšyje tarp 346 žaidėjų iškovojo 4-ą vietą ir pelnė 2 680 eurų prizą. kiek vėliau šventės ringe sužibėjo Raimondas Žilėnas, kuris 330 eurų įpirką į beribio Holdem „Deep Stack“ turnyrą pavertė 3 625 eurų prizu. Taip įvertinta ketvirtoji vieta tarp 146 šio turnyro dalyvių. 110 eurų įpirkos kovoje, kur startavo 91 kovotojas prizus pasiekė Sergejus Babincevas. Mūsiškis čia pelnė 7-ą vietą ir iškovojo 370 eurų prizą.

Kaip įprasta pokerio festivaliuose, daugiausiai dėmesio „Kings of Tallin“ ringe susilaukė 1 100 eurų pagrindinis turnyras. Čia įpirkos buvo sumokėtos net 247 kartus, o 234 650 eurų prizinį fondą pasidalino 23 pajėgiausi žaidėjai. Šioje kovoje stebėjome ir būrelio tautiečių pasirodymus – net trys tautiečiai prasiskynė kelią iki finalinio stalo.

Lukas Rutkauskas finalą pradėjo iš žetonų lyderio pozicijos. Vincas Tamašauskas startavo trečioje vietoje pagal žetonus, o Aurimas Naujalis finišo tiesiojoje laikė septintą pagal dydį žetonų krūvelę. A. Naujalis finaliniame mūšyje taip ir nesugebėjo pakilti pozicijomis aukštyn ir Taline pasirodymą užbaigė aštuntas. Už tai jam įteiktas 6 200 eurų prizas. Lemtingoje partijoje mūsiškis pralaimėjo monetos metimą.

Netrukus po šio tautiečio finišą kirto ir V. Tamašauskas, kuris didžiąją dalį žetonų prarado su pora penkakių skaudžiai atsitrenkęs į oponento karalius. Žetonų likutį V. Tamašauskas prarado po smūgio kaktomuša į priešininko tūzus. V. Tamašauskas Taline liko septintas ir pelnė 8 200 eurų.

Pelningiausią pasirodymą tarp lietuvių „Kings of Tallin“ ringe, kaip jau supratote, surengė L. Rutkauskas. Nors mūsiškis finalą pasiekė lyderio pozicijoje, vis tik kova čia jam nesiklostė taip kaip norėjosi ir lietuvis finišavo penktas. Lemtingoje partijoje mūsiškis laikė A♣K♦, tačiau stiprią kombinaciją sulaužė K♥J♦ duetas esto Rolando Luiko rankose. Už šaunų pasirodymą L. Rutkauskui atiteko 14 600 eurų apdovanojimas.

Laurų vainikų taline pasipuošė ir pergalės šampanu ties pagrindinio turnyro finišu laistėsi suomis Matiasas Knaapinenas. Trys stipriausi žaidėjai sutarė dėl dalybų. Bronzą pelniusiam suomiui Kasperui Mellanenui atiteko 36 tūkst. eurų. Triumfavęs dvikovoje M. Knaapinenas gavo 45 500 eurų, o L. Rutkausko skriaudikas R. Luikas nepaisant nesėkmingo finišo prie sidabro pelnė didžiausią laimėjimą – 46 000 eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius