Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2015 05 29

WSOP Nr.2 turnyre Kristijonui Andruliui prizų pasiekti nepavyko

Las Vegase vykstančioje Pasaulio pokerio serijoje (WSOP) pamažu artėja pirmo atviro turnyro didžiųjų prizų dalybos. Deja, lietuviams tarp prizininkų prasibrauti kol kas nepavyko – Kristijonas Andrulis suklupo visai netoli WSOP Nr.2 turnyro prizinių vietų. Kovą dėl auksinės apyrankės tęsia būrys pokerio žvaigždžių.
Kristijonas Andrulis
Kristijonas Andrulis / PokerNews nuotr.
Temos: 1 Pokeris

Kaip rašėme vakar WSOP antruoju numeriu pažymėtame 5000 dolerių įpirkos beribio Holdem turnyre tarp 422 žaidėjų startavo ir du Lietuvos atstovai. Matas Cimbolas suklupo dar pirmame varžybų etape, bet Kristijonas Andrulis, nors ir su nedideliu žetonų kiekiu, pasiekė antrąją dieną. Viso antroje dienoje kovojo 171 žaidėjas ir kėdainiškiui jos starte pavyko atsitiesti. Deja, įrašyti savo vardą tarp 45 varžybų prizininkų nepasisekė. K. Andrulis suklupo maždaug 75 pozicijoje.

Tarp tų, kurie taip pat suklupo dar iki prizų dalybų buvo pasaulio čempionai Ryanas Riessas, Martinas Jacobsonas ir Jonathanas Duhamelis. Išgyventi nepavyko ir tokioms pokerio legendoms, kaip Philas Hellmuthas bei Antonio Esfandiari. Burbulo fazė neužtruko. Vos paskelbus žaidimą „ranka po rankos“ pirmoje partijoje Zachary Grunbergas nutarė rizikuoti visais žetonais radęs valetų porą, bet jo oponentas atvertė du tūzus ir nokautavo nelaimėlį.

25 žaidėjai jau iškovojo prizus, bet baigė pasirodymą iki antrosios dienos pabaigos ir tarp jų buvo dabartinis pasaulio vicečempionas Felixas Stephensenas iš Norvegijos (37 vieta, 9381 dolerio laimėjimas), patyręs JAV pokerio meistrai Andy Frankenbergeris ir Brianas Altmanas (25 ir 23 vietos atitinkamai bei vienodas 14 280 dolerių prizas).

Trečią varžybų dieną pasiekė 20 pretendentų į titulą ir pirmauja šeimininkų atstovas Carlas Westcottas su 1,066 milijono žetonų, tačiau jo persvarą prieš antroje vietoje žengianti EPT finalininką Arturą Koreną yra simbolinė – Austrijai atstovaujantis vaikinas turi 1,062 milijono turnyro valiutos. Trečias su lygiai 800 tūkst. žetonų žengia pasaulio čempionas Gregas Mersonas, o penketuką uždaro dar du JAV pokerio sunkiasvoriai – Davidas „Docas“ Sandsas ir Jasonas Wheeleris. Į lemiamą varžybų dieną taip pat grįš Brynas Kenney, Byronas Kavermanas ir EPT čempionas Kevinas MacPhee. Būsimam turnyro nugalėtojui atiteks įspūdingas 466 tūkst. dolerių prizas ir jo savininkas paaiškės jau šiąnakt.

Vakar taip pat baigėsi ir WSOP Nr.1 565 dolerių įpirkos kazino darbuotojams skirtas turnyras. Čia pranašumą prieš 687 oponentus įrodė Kalifornijoje gyvenantis Brandonas Barnette. Jam atiteko pagrindinis 75 tūkst. dolerių laimėjimas.

Trečiame WSOP turnyre jėgas išmėgino Omaha Hi-Lo pokerio specialistai ir po pirmosios dienos tarp lyderių žengia žinomi pokerio meistrai Tayloras Pauras, Steve'as Grossas bei visai neseniai SCOOP laikrodį iškovojęs Calvinas Andersonas.

Na, o ketvirtu numeriu WSOP tvarkaraštyje buvo pažymėtas 3000 dolerių įpirkos eliminacinis beribio Holdem turnyras, kuriame prie kiekvieno stalo vyksta kova, kol paaiškėja į kitą etapą prasibraunantis stipriausias žaidėjas. Viso įpirką pakloję 308 žaidėjai sėdo prie 40 stalų ir būtent 40 pajėgiausių žaidėjų išsidalins 840 tūkst. dolerių prizinį fondą. Pirmieji stalai buvo sužaisti vakar, tad visi prizininkai jau aiškūs. Tarp jų pateko Loni Harwood, Samas Greenwoodas, Andrejus Pateičukas, Joe Cada bei Ryanas D'Angelo ir pasaulio čempionai Joe Cada bei Carlosas Mortensenas. Antrame varžybų etape jie pratęs kovą su vienodais žetonų kiekiais. Būsimam nugalėtojui atiteks 202 tūkst. dolerių prizas.

Gausėja ir į Las Vegasą išvykusių Lietuvos pokerio meistrų gretos. Prie jėgas šiųmetinėje WSOP serijoje jau išmėginusių M. Cimbolo ir K. Andrulio jau prisijungė arba artimiausiu metu prisijungti turėtų Arūnas Sapitavičius, Andrius Bielskis, Gytis Bernatavičius, Agnius Ismailovas, Tomas Strelčiūnas, Aleksandras Rusinovas bei Laurynas Levinskas. „TonyBet“ net siūlo atlikti statymus spėjant, kuris lietuvis WSOP serijoje pasirodys geriausiai.

WSOP naujienas ir informaciją apie lietuvių pasirodymus mūsų skiltyje rasite ir ateinantį savaitgalį.

Norite pirmieji sužinoti svarbiausias pokerio pasaulio naujienas? Prisijunkite prie mūsų socialiniuose tinkluose „Facebook“ ir „Twitter“ – „15min Pokeris“ ir @Pokeris15min

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius