Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 02 18

Sapnuojančių prezidentūrą daugėja

Kas pasakė, kad partijos kenčia nuo lyderių krizės, o prezidento rinkimuose nebus iš ko rinktis? Pretendentai į šalies vadovo postą ėmė dygti lyg grybai po lietaus.
Šarūnas Birutis
Šarūnas Birutis / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Artėjančius prezidento rinkimus gali laimėti bet kas. Tokių politologų teiginių paakinti įvairaus rango veikėjai vis drąsiau ėmė svajoti apie prezidentūrą, rašo „Lietuvos rytas“.

Aš pats būčiau ne prasčiausias kandidatas. Galėčiau paruošti ir pristatyti programą, ieškoti finansinių rėmėjų. Jūsų valia noriu būti paskelbtas vienu iš kandidatų, – partijos kolegas agituoja Šarūnas Birutis.„Esu jaunas, ekonominį ir teisinį išsilavinimą turintis politikas. Turėjau daug susitikimų su įvairių valstybių prezidentais, ambasadoriais, gubernatoriais, senato bei parlamento nariais. Anglų, rusų kalbų mokėjimas ir prancūzų kalbos pagrindai taip pat suteikia privalumų mano politinei biografijai. Be to, dirbu su daug asocijuotų organizacijų – pagyvenusių žmonių sąjunga „Bočiai“, invalidų draugija, esu kelių klubinių organizacijų narys, todėl galimas jų palaikymas“, – tokius savo privalumus išdėstė Darbo partijos europarlamentaras 47 metų Šarūnas Birutis.

Politikas specialiu laišku kreipėsi į partijos bičiulius: „Aš pats būčiau ne prasčiausias kandidatas. Galėčiau paruošti ir pristatyti programą, ieškoti finansinių rėmėjų. Jūsų valia noriu būti paskelbtas vienu iš kandidatų.“

Š.Birutis yra pagarsėjęs ir tuo, kad pinigus, skirtus biurui Vilniuje įrengti, investavo į savo buto remontą – čia užregistravo ir biurą.

Šalies prezidentu nori būti ir kitas politikas, pagarsėjęs prieštaringa veikla. Valdančiųjų liberalcentristų kandidatu svajoja tapti Seimo narys 41 metų Arminas Lydeka. Šis parlamentaras vis patenka į Seimo etikos sargų akiratį, nes prisiduria solidžias sumas prie algos paskaitomis apie gero elgesio manieras, etiketo ir oficialaus protokolo taisykles.

Vakar ir valdantieji konservatoriai paskelbė, kad partija turi mažiausiai kelis pretendentus į prezidento postą. Partijos skyriuose svarstomos konservatorių patriarcho europarlamentaro Vytauto Landsbergio, europarlamentarės Laimos Andrikienės, krašto apsaugos ministrės Rasos Juknevičienės, eurokomisarės Dalios Grybauskaitės ir premjero Andriaus Kubiliaus kandidatūros.

Tuo tarpu būsimųjų rinkimų favoritė D.Grybauskaitė kol kas atkakliai tyli. Politikos užkulisiuose kiekvieną dieną sklando itin prieštaringos žinios apie jos apsisprendimą. Vieną dieną kai kurie ministrai neoficialiai aiškina, kad D.Grybauskaitė jau pasiuntė žinią – „eina“.

Tačiau kiti politikai skelbia, kad D.Grybauskaitė pačiam socialdemokratų garbės pirmininkui Algirdui Brazauskui (kai kas ir jį norėtų matyti prezidentu), kuris yra nusprendęs nekandidatuoti, yra pranešusi, jog rinkimuose nedalyvaus.

Vyriausiosios rinkimų komisijos vadovas Zenonas Vaigauskas vakar „Lietuvos rytui“ sakė, kad kol kas nė vienas politikas nesikreipė į jį dėl prezidento rinkimų. Kaip rinkti parašus arba koks yra rinkimų užstatas, teiraujasi tik paprasti piliečiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius