Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nomeda Marčėnaitė receptų nelaiko paslaptyje

Receptai į mūsų virtuves atkeliauja įvairiausiais būdais. Vienus randame knygose ar žurnaluoze, kitus nusižiūrime kulinariniuose tinklaraščiuose, trečius į ausį pašnibžda geriausios draugės, tetos ir bendradarbės. „15min“ smalsavo, kokiais keliais receptai pasiekia dviejų žinomų moterų – Nomedos Marčėnaitės ir Laimos Lapkauskaitės – namus.
Nomeda Marčėnaitė
N.Marčėnaitė, išbandžiusi naują sėkmingą patiekalą, jo receptu dalinasi su visais, kam tik įdomu. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

N.Marčėnaitė vertina artimų draugių receptus

„Receptus susigaudau pačiu paprasčiausiu būdu – iš kulinarija besidominčių artimų draugių. Kitaip tariant, moterys moterims“, – šypsodamasi šnekėjo TV laidų vedėja, dailininkė  N.Marčėnaitė. Pagaminusi naują vykusį patiekalą moteris receptą mielai perleidžia į kitas rankas ir paslaptyje niekada nelaiko. „Juk nebūčiau leidusi kulinarinės knygos, jei nenorėčiau su visais receptais dalintis. Todėl į teiginius apie vieną ar kitą knygoje nepasirodžiusį ir neva nuslėptą receptą žiūriu su atlaidžia šypsena“, – teigė ji.

„Gaminu išties labai daug, todėl išskirti vieną ar kelias maistines vasaros naujienas būtų labai sunku. Galiu pasakyti tik tiek, kad dabar mano virtuvėje, kaip ir kitais sezonais, dominuoja sriubos ir salotos“, – pasakojo saldžiųjų patiekalų beveik neruošianti dailininkė. Anot jos, neįmanoma, o ir neverta receptų skirstyti į senus ir naujus, kadangi kiekvienas jų turės iš močiučių laikų atkeliavusį ruošimo būdą, kuris „tekėdamas“ iš kartos į kartą įgaus vis naujų skonio atspalvių.

L.Lapkauskaitė kulinarinių paslapčių semiasi iš pusseserės

Muzikos prodiuserė ir dainų autorė L.Lapkauskaitė receptų nesižvalgo nei internete, nei kulinarinėse knygose. Tam gaišti laiko nėra prasmės, nes pašonėje moteris turi geriausią receptų tiekimo šaltinį. „Turiu nuostabią pusseserę, kurią drąsiai galiu vadinti tobula šeimininke. Naudodamasi jos receptais aš semiuosi virtuvės paslapčių, ir visa, ką gero esu išmokusi gaminti, yra tik mano giminaitės nuopelnas“, – liaupsių kulinarijos meistrei negailėjo Laima. Moteris prisipažino pavydinti žmonėms, turintiems laiko kurti savus receptus. Pasak jos, tai būtų neabejotinas malonumas ir atgaiva sielai.

„Seniausią receptą esu gavusi iš savo mamos. Pagal jį jau daugybę metų ruošiu užkandį su batonu, kiaušiniu ir krevetėmis. Ir nors šiuo metu tokio maisto jau nebevalgau, dar ir dabar užmerktomis akimis viduryj nakties jį galėčiau paruošti savo svečiams“, – juokdamasi kalbėjo L. Lapkauskaitė.

Pasiteiravus apie naujausius prodiuserės namus pasiekusius receptus, paaiškėjo, kad šiandien ant jos virtuvinio stalo be konkurencijos lyderiauja troškinto triušio patiekalas. „Anksčiau triušio negamindavau, tačiau pradėjus domėtis sveika mityba troškintos triušienos receptas man pasirodė labai viliojantis. Tai didžiausia, o ir skaniausia šios vasaros naujiena!“ – kulinariniu atradimu džiaugėsi žinoma moteris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius