Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Raudongūžių kopūstų ir obuolių salotos

Raudongūžių kopūstų ir obuolių salotos
Fotolia nuotr. / Raudongūžių kopūstų ir obuolių salotos
Šaltinis: Žurnalas „JI“
0
Skaitysiu vėliau
A A

Pusė raudongūžio kopūsto, 3 dideli obuoliai, saujelė besėklių razinų, pagal skonį maltų gvazdikėlių, muskatų, šaukštas medaus, pusės apelsino sulčių, šaukštas vynuogių kauliukų aliejaus, šaukštas obuolių tyrės, 50 ml brendžio (razinoms mirkyti).

Kopūstą nuplaukite, viršutinius lapus pašalinkite, labai plonai supjaustykite. Sudėkite į gilų indą, pagal skonį įberkite druskos, cukraus ir pamaigykite rankomis. Įmaišykite tarkuotus obuolius, suberkite brendyje mirkytas razinas. Salotas pagardinkite prieskoniais ir bent valandą palikite pastovėti, kad prieskoniai įsigertų.

Per tą laiką paruoškite užpilą: elektriniu plakikliu iki vientisos masės išsukite aliejų, apelsinų sultis, išlydytą medų ir obuolių tyrę. Užpilu apliekite salotas ir gerai išmaišykite.

Salotas sudėkite į dailiais nedideles taures. Galite tiekti su baltos duonos skrebučiais arba šviežiomis minkštomis bandelėmis.

2 asmenims. Pagaminsite per 30 min.
 

Žurnalas „JI“
Komentarai
Temos Salotos
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Daugiau straipsnių nėra
Rodyti senesnius straipsnius
Parašykite atsiliepimą apie 15min