Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Omletas su pievagrybiais

Omletas su pievagrybiais
Fotolia nuotr. / Omletas su pievagrybiais
Šaltinis: Žurnalas „JI“
0
Skaitysiu vėliau
A A

3–4 kiaušiniai, 4 šaukštai vandens arba grietinėlės, druskos, pipirų, sviesto arba margarino. Įdarui: 150 g pievagrybių, šaukštas sviesto, pusė šaukšto miltų, 100 ml grietinėlės, česnako skiltelė, druskos, pipirų.

Pirmiausia paruoškite pievagrybių įdarą. Pievagrybius nuplaukite, nuvalykite, supjaustykite ir pakepinkite svieste. Kai grybai suminkštės, įmaišykite miltus ir pamažu supilkite grietinėlę. Pasūdykite, pagardinkite smulkintais česnakais ir pipirais.

Sumuškite kiaušinius į dubenį, įberkite druskos, pipirų, supilkite vandenį arba grietinėlę ir plakite šakute, kol tryniai susimaišys su baltymais (neplakite iki vientisos masės).

Keptuvėje įkaitinkite riebalus, supilkite pusę kiaušinių masės, maišydama kaitinkite ant vidutinės ugnies, paskui palikite kepti, kol apskrus dugnas. Krestelėkite keptuvę, kad omletas atšoktų, atsargiai perkelkite jį į lėkštę, ant vieno krašto uždėkite pievagrybių įdaro, kitą užlenkite. Iš likusios kiaušinių masės iškepkite antrą omletą.

Patiekite su skrudintos duonos riekele, pomidorų ir agurkų salotomis.

2 asmenims. Pagaminsite per 20 minučių. 

Žurnalas „JI“
Komentarai
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Daugiau straipsnių nėra
Rodyti senesnius straipsnius
KALĖDINIŲ DOVANŲ GIDAS
Parašykite atsiliepimą apie 15min