Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Slidininkų blogas: Pareigytė Austrijoje ir slidinėjo, ir apsipirko

Dainininkei Nijolei Pareigytei iš grupės „69 danguje“ slidinėjimas – ne naujiena. Slidinėti ji pradėjo dar vaikystėje. Atlikėja slidinėjo Latvijoje ir Austrijoje. Šią žiemą ji ir vėl planuoja išmėginti austriškas slidinėjimo trasas.
Nijolė Pareigytė
Nijolė Pareigytė / Asmeninio archyvo nuotr.

Rašyk Slidininkų blogui“ ir laimėk kalnų slides!

Namų Klaipėdoje, kur prabėgo N.Pareigytės vaikystė, sandėliuke visada buvo galima rasti rogutes arba slides.

„Gyvenome netoli didelio kalno, todėl žiemą su tėveliais dažnai eidavom slidinėti. Nuo kalnų šliuoždavau vaikiškomis slidutėmis. Atsimenu, visai nebijojau ir nuo kalno leisdavausi drąsiai“, - pasakojo Nijolė. Praėjo daug metų, kai N.Pareigytė vėl atsistojo ant slidžių.


View Larger Map

Slidinėjimas Austrijoje

Pernai ji su draugais slidinėjo Austrijoje, Wagreino kurorte. Po ilgo laiko vėl atsistojusi ant slidžių kelias dienas dainininkė slidinėjo padeda instruktoriaus.

„Po pirmosios slidinėjimo dienos, maniau, kad instruktoriaus paslaugų man nebereikia. Antrąją dieną jau leidausi nuo įdomesnės trasos – mėlynoji trasa persipinanti su raudonąja. Prisipažinsiu, truputį bijojau“, - linksmai pasakojo dainininkė.

Slidinėti N.Pareigytė važiavo su pradedančiųjų slidininkų kompanija, todėl tik ji viena įsidrąsino šliuožti nuo raudonosios trasos.

„Funikulieriumi užkilau į kalną. Trasos pabaigos nematyti. Pradėjau leistis nuo kalno, sustoju, tada apsigalvoju ir pradedu lipti į viršų, tada vėl leidžiuosi žemyn. Žodžiu, nuo raudonosios trasos nusileidau maždaug per valandą“, - juokdamasi įspūdžius pasakojo N.Pareigytė.

Patarimai

Dainininkės teigimu, optimaliausias slidinėjimo laikas 4 dienos. Pernai kompanija kurorte praleido 6 dienas. Atlikėja prisipažino, kad vis dėlto slidinėjimo malonumo buvo per daug - slidininkai pervargo.

„Turbūt didžiausias slidinėjimo malonumas – buvimas gryname ore. Oras kalnuose visai kitoks, suteikiantis energijos. Paslidinėjus jautiesi lengvai pavargęs, o vos tik atsiguli į lovą – užmiegi kaip vaikas“, - apie slidinėjimo naudą pasakojo N.Pareigytė.

Tačiau dainininkė pripažino, kad slidinėti gana pavojinga. Didelė tikimybė pasitempti raumenis ir susilaužyti rankas ar kojas.

Trasos pabaigos nematyti. Pradėjau leistis nuo kalno, sustoju, tada apsigalvoju ir pradedu lipti į viršų, tada vėl leidžiuosi žemyn. Žodžiu, nuo raudonosios trasos nusileidau maždaug per valandą“, - juokdamasi įspūdžius pasakojo N.Pareigytė.Vykstantiems slidinėti N.Pareigytė patarė būtinai įsigyti patogų slidinėjimo kostiumą. „Paslidinėjusi keletą dienų, kostiumo viršų pakeičiau paprasta žiemine striuke, nes man taip buvo patogiau. Rekomenduoju pasiimti šiltų drabužių, ypač tokių, kurie dengia kaklą. Apsimūturiavus šaliku nepatogu slidinėti, be to, nematyti, kur šliuožti“, - sakė dainininkė.

Ne mažiau svarbus aksesuaras kalnuose – akiniai. Mat slidinėjant ir saulė gali spiginti, ir snigti. N.Pareigytė rekomendavo apsidrausti sveikatą.

„Viena mergina iš mūsų kompanijos susižeidė. Gerai, kad ji turėjo draudimą, nes kitaip būtų tekę pakloti nemenką sumelę už medicininę pagalbą“, - pasakojo atlikėja.

Ketinantiems slidinėti Wagreino kurorte N.Pareigytė patarė, kaip pataupyti.

„Mes slidinėti vykome automobiliu. Čekijoje sustojome ir nusipirkome maisto produktų, kurie šioje šalyje perpus pigesni nei Austrijoje. Mes negyvenome viešbutyje, o išsinuomojome apartamentus, todėl galėjome gamintis valgį. Taip gyventi ir jaukiau, ir pigiau. Apartamentų nuomos kaina apie 100 eurų per parą“, - sakė N.Pareigytė.

Be to, grįžtant į Lietuvą, kompanija užvažiavo į Zalcburgą, tuo metu buvo dideli išpardavimai. Dainininkė džiaugėsi, jog pavyko nebrangiai nusipirkti daug gražių drabužių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius