-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gimnastika prieš televizorių

Visi nori turėti gražią figūrą. O ką daryti, jei lauke lyja, motyvacijos sportuoti vis nerandame ir vienintelis jūsų draugas – televizorius? Suderinkite tai, kas malonu ir naudinga.
Pratimai prieš televizorių
Pratimai prieš televizorių / Stefano Valle, Flickr.com
Temos: 1 Pratimai rankoms

Dauguma žiūrėdami televizorių, išsitiesia ant sofos arba fotelio. Šioje pozoje patogu atlikti tam tikrus pratimus. Žinoma, sėdėdami ant sofos negausite didelio fizinio krūvio. Tačiau tempimo, ir netgi preso pratimams – ji kuo puikiausiai tiks!

Tempimo pratimai labai svarbūs visam organizmui ir geros būklės palaikymui. Visų pirma, jie reikalingi stuburui.

  • Pasilenkimai į priekį

Atsisėskite ant sofos galo. Kojas sulenkite per kelius ir pastatykite pečių plotyje. Pasilenkite į priekį, stengdami pasiekti delnais grindis. Susikoncentruokite ties stuburu, jauskite, kaip jis tempiasi. Jei iš pradžių nesugebėjote pasiekti grindų delnais, siekite pirštų galais. Su laiku jūsų lankstumas bus geresnis.

Pakartokite 10-12 kartų. Su šiais pasilenkimais dirba ne tik stuburas, bet ir pilvo presas.

  • Pasilenkimai atgal

Sėdėkite tokioje pačioje pozoje. Pakelkite rankas į viršų ir sunerkite pirštus. Atlikite pasilenkimus pirmyn-atgal. Pasilenkimų amplitudė nebūtinai turi būti didelė. Iš pradžių užteks pakartoti pratimą 10-12 kartų, paskui pakartojimus didinkite.

  • Pasilenkimai į šonus

Sėdėkite toje pačioje pozoje. Pakelkite dešinę ranką, sulenkite ją per alkūnę ir apglėbkite galvą iš viršaus. Kairę ranką sulenkite per alkūnę ir remkitės į šoną. Atlikite pasilenkimus į dešinę ir į kairę po 4 kartus į kiekvieną pusę.

Šis pratimas skirtas šoniniams ir pilvo raumenims stiprinti. Taip pat jie tempia stuburą.

  • Pečių juosta

Atsisėskite ant sofos krašto, sulenkite rankas per alkūnes ir įsiremkite delnais į taliją. Lenkite alkūnes pirmyn-atgal, taip dirba pečių juosta. Stenkitės suvesti mentis link nugaros vidurio.

Pratimas mankština rankų ir pečių sąnarius, krūtinės raumenis, taip pat valo plaučius ir bronchus.

  • Pilvo presas

Atsigulkite ant sofos. Pakelkite kojas į viršų ir nuleiskite į apačią. Jei sunku kelti abi kojas iš karto, kelkite paeiliui. Su laiku, kai presas sustiprės, sugebėsite pakelti abi kojas.

  • Dar vienas pratimas pilvo presui

Atsigulkite ant sofos, sulenkite kojas per kelius ir priglauskite juos prie krūtinės, tuomet nuleiskite. Kuo arčiau priglauskite, tuo geriau.

Pratimai ant sofos nesuteikia didelio fizinio krūvio širdžiai, todėl juos gali atlikti visi. Jie mankština nugaros raumenis ir sąnarius. Ir jiems užtenka 30-40 minučių.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius