-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kuo naudingi jūros kopūstai?

Jūros kopūstai, dar vadinami jūros dumbliais, yra ne tik sveikas maistas, naudingi mūsų sveikatai, bet naudojami ir šiuolaikinėje medicinoje bei kosmetologijoje.
Jūros kopūstai
Jūros kopūstai / David Charge, Flickr.com

Naudingųjų medžiagų koncentracija paprastuose jūros kopūstuose nėra pakankama, todėl kad padidinti jų efektyvumą, šie dumbliai yra apdorojami ypatingu būdu. Jūros rudieji dumbliai (Laminaria) puikiai tinka laikymui ir naudojimui sausų miltelių pavidalu. Iš natūralių jūros kopūstų sublimacijos metodu pašalinamas vanduo. Likęs drėgmės kiekis, tinkamas ilgam laikymui, yra 12 proc. Svarbus momentas: rudadumbliai negali būti termiškai apdoroti, tuomet jie išsaugos visas maistines medžiagas natūraliuose junginiuose. Juos organizmas labai gerai įsisavina ir lengvai absorbuoja per odą.

Ar kenkia jūros kopūstai, jei taip – tai kam?

Taip. Nepamirškite, kad jūros kopūstai – biologiškai itin aktyvus produktas, ypač jų sausas ekstraktas. Nepatariama jūros dumblių vartoti esant viduriavimui ar ūmioms žarnyno ligoms, taip pat sergant skydliaukės ligomis, tokiomis kaip hipertirozė, kuri susijusi su jodo padidėjimu organizme. Be to, šio produkto nereikėtų perdozuoti. Norma žmogui yra ne daugiau kaip 2 arbatiniai šaukšteliai dumblių per parą, nes juose yra labai jau didelė įvairių mikroelementų koncentracija, kurių nesaikingas vartojimas beveik toks pat pavojingas, kaip ir jų trūkumas. Tačiau, jei vartosite teisingomis dozėmis ir nejusite šalutinio poveikio, tai rudieji dumbliai bus puiki pagalba organizmui, apsaugos nuo įvairių susirgimų, padės išlikti sveikiems ir jauniems.

Kokių aktyvių medžiagų yra jūros kopūstuose?

Jūros kopūstuose yra įvairių grupių junginių: polisacharidų, tokių kaip manitolis, fukoidanas, laminaras, alginatai, daug įvairių mikro ir makroelementų (Ca, Mg, K, Se, Si, I ir kt.), aminorūgščių, tame tarpe labai svarbios glutamo rūgšties. Taip pat šiame jūros produkte gausus vitaminų būrys, be itin svarbių C ir B grupės vitaminų yra ir A, K, D, E ir daugelio kitų, mūsų organizmui ne ką mažiau svarbių medžiagų.

Kokias kosmetines problemas padeda įveikti jūros kopūstai?

Jūros kopūstai puikiai apsaugo nuo celiulito bei padeda panaikinti jau susiformavusią „apelsino žievelę“, taip pat kovoja su ankstyvu odos senėjimu, patempia suglebusią odą, padeda išlyginti strijas, nes aktyvina odos paviršinio sluoksnio atsinaujinimą. Taip pat yra efektyvi priemonė kovojant su kosmetinėmis odos problemomis, tokiomis kaip išsausėjimas, riebumas, spuogai, aknė, rankų bei kojų patinimai, nes „ištraukia“ skysčių perteklių ir mažina poodinio audinio riebalų kiekį. Be to, jūros kopūstai mažina stresą ir nuovargį.

Kaip naudoti jūros kopūstus kosmetikoje?

Sausų jūros kopūstų miltelius reikia ištirpinti šiltame vandenyje. Vandens įpilti tiek, kad gautųsi pusiau skystos konsistencijos masė, panašiai kaip majonezo. Gautą masę tepti ant probleminių kūno vietų ir apvynioti maistine plėvele. Procedūros trukmė – nuo 20 iki 30 min., priklausomai nuo jau atliktų procedūrų kiekio. Iš pradžių – minimalų laiką, palaipsniui kiekvieno seanso trukmę ilginant po 2 min. Po procedūrų reikia viską kruopščiai nuplauti vandeniu, rekomenduojama keletą valandų kūno nesitepti kremu ar losjonu.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius