-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pažintiniai dviračių žygiai Dzūkijos nacionaliniame parke

Tai pirmasis iš 6 dviračių žygių ciko „Keliauk su “Neptūnu" turų. Kiekvienas žygis unikalus, išskirtinis ir įdomus, supažindinantis su Dzūkijos nacionalinio parko „perliukais“. Tai nuosekli, gyvoji Dzūkijos gamtos ir kultūros pažinimo enciklopedija.
1-2
1-2

Pirmajame ture aplankysime žymiuosius parko šaltinius, Skroblaus upę, keliausime per Kapiniškių kaimą link žemyninių kopų apsuptyje plytinčios nedidelės Bakanauskų pelkutės su Bakanauskų ežeru, Skroblaus upės ištakų - „Bobos daržo šalcinio“. Turo pabaigoje aplankysime etnografinę sodybą Marcinkonyse, kurioje sužinosime kaip šiliniai dzūkai vaikščiojo „grybų tropelėm“, pasišviesdavo „dziedu“, pamatysime 110 kg voveraičių talpinantį krepšį, „geinį“ - įrenginį įlipti į pušį kopinėti bičių ir kt.

KAS: Pažintinis žygis ATRASK DZŪKIJĄ! iš dviračių žygių ciklo - „Keliauk su “Neptūnu".  Ture lydės Dzūkijos nacionalinio parko gidai.

  • KUR: Startas Marcinkonyse prie lankytojų centro.
  • KADA: 06-14 d. 10:00 val.
  • MARŠRUTAS: Marcinkonys - Darželiai - Kapiniškiai - Margionys - Marcinkonys
  • TRASOS ILGIS: 26 km
  • TRUKMĖ: ~ 4 val.
  • SUDĖTINGUMAS: 85 % - lengva, 15 % - kiek sudėtingesnė (smėlėtas keliukas ~ 4 km).
  • TRASA: Pažymėta „balta-mėlyna-balta“ dažų juostelėmis ant medžių.


KODĖL VERTA: 6 skirtinguose maršrutuose susipažinsime su parko žymiausiais objektais, aplankysime Čepkelių rezervato pelkes, pamatysime žemynines kopas, etnografinius Dzūkijos kaimus, neįprastą verdenę „Ūlos akis“, drevinės bitininkystės muziejų, išsimaudysime gaiviojoje Ūloje ar Skroblaus, Grūdos, Merkio upėse. Tiesiog grožėsimės smėlėtų keliukų, samanotų kalvų ir pušynų kraštovaizdžiu. „Keliauk su Neptūnu“ - dviračių žygių ciklas po Dzūkijos nacionalinį parką. 
 

Laukiame Jūsų!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius