Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

9 virtuvės rekomendacijos pagal Mėnulio kalendorių

Nuo mėnulio fazių priklauso ne tik žmonių dirglumas ar didesnis atsipalaidavimas. Žemės palydovas Mėnulis daro įtaką įvairioms žmogaus veiklos sritims, taip pat – ir maisto ruošimui. Kokiomis dienomis geriausia kepti tortus, kokiomis – virti uogienes, o kokiomis – susilaikyti nuo kulinarinių eksperimentų?
Ką gaminsite per pilnatį
Ką gaminsite per pilnatį / Jamie McCaffrey, Flickr.com
Temos: 1 Pilnatis
  • Per pilnatį gerai turėtų pasisekti maistas, kurį gaminant reikia plakti – oriniai pyragaičiai, omletas, bezė kremas, plakta grietinėlė ir kt.
  • Per pilnatį padidėja apsinuodijimų tikimybė, todėl nesvarbu, kur įsigijote produktus, iš kurių ruošite maistą: ar iš turgaus, ar iš parduotuvės, patariama juos itin kruopščiai nuplauti, o gaminant skrupulingai laikytis higienos reikalavimų.
  • Kepiniai iš mielinės tešlos iškeps gardžiausiai tada, kai Mėnulis keliauja per Dvynių, Svarstyklių, Vandenio ženklus, taip pat palankios dienos – Avino, Liūto ir Šaulio. Tomis dienomis galite kepti ir sausainius, pyragaičius, tortukus: tešla bus švelni, kepiniai ilgai išliks švieži.
  • Mėnuliui esant vandens ženkluose (Vėžio, Skorpiono, Žuvų) geriau apskritai nieko nekepti: kepiniai greitai sukris, net ir paprasčiausiuose blynuose liks miltų gumuliukų.
  • Per jaunatį tešla pakyla greičiau. Per delčią – geriau įdėkite kiek daugiau mielių, nei nurodyta recepte.
  • Kai Mėnulis atkeliauja į Žuvų, Mergelės ar Vėžio ženklus, taip pat per jaunatį ir pilnatį, geriau nekonservuoti. Tiesa, jei jaunatis sutampa su laiku, kai Mėnulis keliauja per Avino, Liūto ar Šaulio ženklus – galima padaryti išimtį.
  • Konservuoti vaisius geriau seksis Avino, Liūto ir Šaulio dienomis, šakniavaisius – Ožiaragio ir Jaučio, lapines daržoves – Skorpiono ir Vėžio dienomis (pastaruoju atveju konservai gali ilgai nesilaikyti, tad rekomenduojama juos gana greitai suvartoti).
  • Mėnuliui pilnėjant, nuo jaunaties iki pilnaties, suaktyvėja mikroorganizmų veikla. Todėl tomis dienomis ypač palankus metas raugti girą, naminį alų.
  • Vasara – uogienių ir džemo virimo metas. Tinkamiausios dienos saldžioms žiemos atsargoms ruošti – Mėnuliui viešint Avino ir Liūto ženkluose, pakankamai geros – kai mėnulis vieši Vėžio, Mergelės ir Žuvų ženkle. O štai per jaunatį, kad ir kokiame ženkle būtų Mėnulis, uogienių virimą verčiau atidėti.
 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius