Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Česnakas – naudingas ar žalingas?

Česnakas – vienas iš seniausių augalų, kuris buvo žmonių „prijaukintas“. Nuo senų senovės česnakas vartojamas gaminant maistą ir gydant įvairias ligas. Dar iki šių dienų česnakas nėra praradęs savo aktualumo ir yra pripažįstamas tarp paprastų žmonių, žiniuonių ir gydytojų.
cesnakas
cesnakas / Mi Riza, Flickr.com

Dėl savo unikalių gydomųjų savybių, česnakas yra ypač vertinamas. Ligų, su kuriomis kovoja aitrusis sargas, sąrašas yra labai ilgas ir prasideda nuo paprasčiausios slogos pasibaigiant ateroskleroze.

Vis dėl to šis natūralus antibiotikas turi ir savo „bet“. Česnakas gali neigiamai paveikti kitų farmakologinių preparatų veikimą.

Pagal amerikiečių tyrimo duomenis, česnakas, vartojamas maiste, mažina antiretrovirusinių vaistų efektyvumą. Tai preparatai, kurie padeda kovoti prieš ŽIV. Jei vienu metu gersite vaistus ir valgysite česnaką, vaistai iš kraujo pasišalins 51 proc. greičiau nei įprastai. Tai reiškia, kad gydymasis nuo ŽIV bus visiškai neefektyvus, nes kraujyje neliks reikiamos vaistų koncentracijos. Ir tokiu atveju ŽIV virusas toliau plėsis ir dauginsis organizme.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius