Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ką gerti? Arbatos ceremonija

Košės nesugadinsite sviestu, o juodos arbatos – aromatiniais priedais. Mėta, melisa ir cinamonas sustiprins teigiamą arbatos skonį.
Arbata su citrina
Arbata su citrina / Rudolf Vlcek, Flickr.com

Melisa. Arbata su melisa – puiki antidepresantų alternatyva. Neseniai pripažinta, kad melisos eteriniai aliejai veikia kaip stiprūs antibiotikai.

Mėta. Vėsi mėtos arbata puikiai malšina troškulį. Taip pat ji gaivina ir naikina galvos skausmą.

Cinamonas. Arbata su cinamonu žvalina ir aktyvina virškinimą. Jei jus supa kelionės metu, turėkite šalia arbatos su cinamonu – jis apsaugo nuo pykinimo ir galvos svaigimo.

Juodoji arbata. Stipri užplikyta juodoji arbata žvalina geriau nei dvigubas espresso. Be to tonizuojamas efektas išliks ilgiau nei išgėrus kavos arba žaliosios arbatos. Juodoje arbatoje yra daug B, P, PP vitaminų, kurie tonizuoja visus organus. Juodoji arbata puikiai gydo įvairias ligas: peršalimą, nervinius negalavimus, netgi astmą. Be to, ji yra naudinga dantims. Vokiečių mokslininkai įrodė, kad juodoji arbata dėl fluoro konsistencijos stiprina dantų emalį. Litras juodosios arbatos per dieną – ir jums nereikės specialios pastos.

Žalioji arbata. Ši arbata taip mėgiama Rytų šalyse, pagaliau populiari ir mūsų kraštuose. Žalioji arbata apsaugo nuo širdies ligų ir diabeto. Ji dar vadinama jaunystės arbata, kadangi čia daug antioksidantų. Ir galų gale sumažina žalingojo cholesterolio kiekį kraujyje. Vis dėlto, šią arbatą gali įvertinti tik tie, kurių kraujospūdis normalus arba paaukštintas. Tačiau jei jūs hipotonikas (turintys žemą kraujospūdį), šis gėrimas nebus jums toks naudingas. Esmė ta, kad po keleto valandų išgėrus žaliosios arbatos, tonusas krenta. Ir jei normalus žmogus jausis vis tiek normaliai, hipotonikai jau ieškos pagalvės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius