Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Karališkoji suknelė: nenuvylė ir atėmė žadą

Po mėnesius trukusių spekuliacijų, penktadienį pasaulis pagaliau išvydo princo Williamo nuotakos, Kate Middleton, vestuvinę suknelę ir sužinojo, kad pastarosios dizainerė – Alexanderio McQueeno mados namuose dirbanti Sarah Burton, praneša CNN.
Kate Middleton ir Princas Williamas
Kate Middleton ir Princas Williamas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Derinčios prie Kate elegantiško stiliaus, žemę siekiančios suknelės akcentas buvo „V“ formos iškirptė. Nuotakos rankas slėpė kuklios, ilgos rankovės. Platėjančio sijono kartu su šleifu ilgis siekė 2 metrus 70 centimetrų. Į bažnyčią nuotaką atvyko veidą paslėpusi po nuometu.

S.Burton jau kurį laiką buvo minima kaip viena iš realiausių pretendenčių į suknelės kūrimą karališkajai nuotakai. Dizainerė garsėja išskirtiniais savo siuvimo gabumais ir švelnesniu, moteriškesniu požiūriu, kurį ji įneša į mirusio dizainerio Alexaderio McQueeno avangardinius mados namus.

Anot vienos iš žymiausių vestuvinių suknelių dizainerių Veros Wang: „Tai buvo tai, ko aš tikėjausi: ne pernelyg šiuolaikiška ir nesenstanti nuotraukose.“

Graži suknelė pasiūta iš rankomis sukirptų angliškų nėrinių. Prancūziški „Chantilly“ nėriniai naudoti korsažui ir sijonui. Nuometas pasiūtas iš kelių sluoksnių minkšto dramblio kaulo spalvos šilko tiulo. Nuometo papuošimus išsiuvinėjo Karališkoji „Needlework“ mokykla.

Teigiama, kad pati K.Middleton buvo labai įsitraukusi į pribloškiančios suknelės kūrimą. Jau dabar neabejojama, kad jos suknelės pasirinkimą dar ilgai girs mados žurnalistai visame pasaulyje.

K.Middleton iki pat tos akimirkos, kai ji išėjo iš viešbučio ir įlipo į automobilį, sėkmingai pavyko išlaikyti suknelės paslaptį, nepaisant daugybės spekuliacijų žiniasklaidoje. Prieš vestuves S.Burton paneigė gandus, pati duodama suprasti, kad suknelę kuria buvusi A.McQueeno darbuotoja Sophie Cranston.

S.Burton taip pat sukūrė sukneles ir Kate seseriai bei vyriausiajai pamergei Philippai Middleton.

K.Middleton pasirinkimas greičiausiai visam laikui pakeis S.Burton karjerą. Tuo įsitikinusi Elizabeth Emanuel, kuri kartu su savo vyru Davidu kūrė princesės Dianos vestuvinę suknelę 1981 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius