-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Jasaitytė ir R.Čeburiakas pagoniškas vestuves atšventė Europos parke (nuotraukos)

Šeštadienio popietę amžiną meilę prisiekė Aistė Jasaitytė ir Romanas Čeburiakas. Prieš kelias savaites santuoką Vilniaus santuokų rūmuose įregistravusi pora vestuvėms pasirinko romantišką ir netradicinę vietą – pagal pagonišką ceremoniją susituokė Vilniaus pašonėje esančiame Europos parke.
Aistės Jasaitytės ir Romano Čeburiako vestuvės
Aistės Jasaitytės ir Romano Čeburiako vestuvės / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Vaikelio besilaukianti buvusi manekenė ir šokėjas šią vietą pasirinko neatsitiktinai. „Labai nenorėjome varginti svečių važinėjimais po visokius krioklius, o dabar yra patogu – viskas vienoje vietoje“, – kodėl su Aiste vestuvėms išsirinko šią vietą, atskleidė Romanas.

„Labai smagu, kad senos tradicijos niekur nedingsta. Kartais žmonės ieškodami tikėjimo važinėja po užsienio šalis, o mes viską turime čia, Lietuvoje, labai gražių ir prasmingų dalykų. Labai myliu gamtą, labai myliu Lietuvą, pagonybė yra arti mano širdies, todėl labai svarbu, kad ceremonija vyko šioje vietoje“, – pridūrė ketvirtadienio popietę Rumšiškių muziejuje mergvakarį atšventusi Aistė.

Vestuvių ceremonija neapsėjo be pagoniškų ceremonijų: jaunieji ir svečiai ėjo per septynias deivės Laimos juostas, skambant kanklių muzikai porą tuokianti vaidilė aukojo pagoniškiems dievams druską, grūdus ir prašė jų malonės. Vaidilė kvietė jaunųjų mamas ir seneles kurstyti simboliško šeimos židinio.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Aistės Jasaitytės ir Romano Čeburiako vestuvės
Aistės Jasaitytės ir Romano Čeburiako vestuvės

Ugnimi buvo pašventinti sutuoktinių žiedai, o rankos simboliškai surištos austomis juostomis. „Linkiu, kad jūsų gyvenimai būtų taip pat stipriai surišti, kaip buvo šiandien“, – kalbėjo vaidilė.

Aistei ir Romanui buvo nukirptos dvi plaukų sruogos, jos atsidūrė aukure. „Kaip susijungė dvi garbanos, taip du gyvenimai susijungia į vieną“, – apeigas lydėjo vaidilės žodžiai.

Pora tvirtina, kad būtent ši ypatingomis ceremonijomis pažymėta diena bus tikroji vestuvių data.

Tarp svečių buvo galima išvysti Aistės brolį krepšininką Simą Jasaitį, žurnalistę Liepą Kiauleikytę-Rimkevičienę su vyru Joriu, verslininką Marių Gelažniką, aktorę Žemyną Ašmontaitę, grupės „Olialia pupytės“ atlikėją Oksaną Pikul.

Po tuoktuvių ceremonijos visi svečiai siųsdami ratu midaus kaušą sakė linkėjimus jauniesiems.

„Linkiu, kad žiūrėtumėte ne tik vienas į kitą, bet ir viena kryptimi“, – porai linkėjo Aistės bičiulė L.Kiauleikytė-Rimkevičienė.

Po vestuvių A.Jasaityte-Čeburiak tapusios nuotakos brolio S.Jasaičio linkėjimas privertė porą plačiai nusišypsoti. „Būkite laimingi ir, aš manau, jums būtų gerai turėti dar porą vaikučių“, – tarė Simas.

Šokių projekte „Lietuvos šokių dešimtukas“ susipažinusi pora patikino, kad ruošiantis vestuvių pokyliui teko prisiminti ir kadaise puikiai išmoktus valso žingsnelius – vestuvių vakaras neapsieis be šokių.

Visas vestuvių nuotraukas galite pamatyti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius