-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tadas Vidmantas renka lėšas komedijai apie vonioje užsitrenkusią merginą

Tadas Vidmantas (27) – šmaikštusis scenaristas ir režisierius, publikai pristatęs ne vieną virusinį vaizdo klipą, trumpo metro filmą ir sukūręs urbanistinėje tautosakoje jau spėjusius prigyti personažus. Verslininkas Saulius Poška – geriausias to pavyzdys. Kūrybinių idėjų nestokojantis Tadas ir vėl ruošiasi filmuoti naują trumpametražį filmą, o finansavimui gauti sugalvojo neįprastą būdą.
Tadas Vidmantas
Tadas Vidmantas / Vytauto Dranginio nuotr.

Dar praėjusią savaitę Tado socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje pasirodė keistas ir šmaikštus prašymas paremti jo naująjį projektą – trumpo metro romantinę komediją darbiniu pavadinimu „The Bathroom“: „Mano naujam filmui reikia Tavo paramos! Štai kokia paprasta matematika: šį postą pamatys 9-14 tūkst. žmonių. Jei kiekvienas iš jų prie filmo prisidėtų bent po 1-2 JAV dolerius, visas filmo biudžetas būtų surinktas. Vėliau žiūrėdami filmą žinotumėt, kad be jūsų pagalbos, jo nebūtų buvę... Turėtų būti geras jausmas.Taip pat yra visokių bonusų tiems, kurie nuspręstų prisidėti daugiau.“

Portalui Žmonės.lt susisiekus su režisieriumi, jis sakė, kad ieškodami rėmėjų į Kultūros ministeriją kūrėjai nesikreipė. Anot Tado, paraiškos pildymas yra ne tik varginantis, ilgas, bet ir itin sudėtingas procesas.

„Į Kultūros ministeriją nenorėjau kreiptis. Man atrodo tarsi reiktų papildomą aukštąjį mokslą baigti, kad suprastum jų sistemą... Ministerijai reikia kažkokius projektus rašyti, o man visgi geriau sekasi rašyti scenarijus. Ir šiaip nemanau, kad būčiau gavęs finansavimą“, – pasakojo Tadas.

Šiuo metu Londone gyvenantis ir kuriantis Tadas Vidmantas pasakojo, kad tokį būdą, kuomet bendruomenė aukodama nedideles pinigų sumas prisideda prie projekto, jis mėgina pirmą kartą. Tai, anot scenaristo ir režisieriaus, yra loterija ir jeigu jam per mėnesį nepavyks surinkti užsibrėžtos sumos – 15 tūkst. JAV dolerių, pinigų jis iš viso negaus.

„Dar niekad nebuvau mėginęs crowdfundingo. Gal dėl to ir pasirinkau, kad ateičiai žinočiau, kaip tai veikia, kokios subtilybės. Esu matęs nemažai pavyzdžių, kai žmonės surenka gerokai didesnes sumas, gerokai mažesniems projektams. Bet šiaip ar taip tai yra loterija. Jei nesurinksim visos sumos – negausim nė dolerio. Žinoma, tokiu atveju, iš kiekvieno, kuris jau paaukojo, pinigai nebus nuskaičiuoti, niekas nieko nepraras“ – aukojimo modelį paaiškino režisierius.

Tačiau Tadas pažada – jeigu jam pavyks surinkti lėšas romantinės komedijos kūrimui, ji tikrai pasirodys garsiausiuose kino filmų festivaliuose.

„Kai filmas bus baigtas, jis bus siunčiamas į didžiausius kino festivalius: „Sundance“, „Raindance“, Kanų kino festivalį. Dauguma jų turi teisę siūlyti trumpo metro filmus ir Oskarams... Taigi, kas žino, kuo tai gali baigtis. Bet visų pirma filmą reikia padaryti“, - kalbėjo Tadas Vidmantas.

„The Bathroom“ siužetas
Patrickas – mergišius, kuris veik kas rytą nubunda su vis kita mergina savo lovoje. Tačiau vieną vakarą namo jis parsiveda Caitlin. Prieš praleisdama aistringą naktį su Patricku mergina nueina į jo vonios kambarį ir ten, sugedus spynai, užsitrenkia.... Patrickas atsisako laužti duris, tad porelė naktį praleidžia atskirti vonios kambario durų. O ši patirtis netikėtai pakeičia jų abiejų gyvenimus.

Jūsų dėmesiui – Tado Vidmanto būsimo filmo „The Bathroom“ pristatymą  galite pamatyti paspaudę čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius