Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už chuliganišką vairavimą nubaustas Linas Ryškus ginčija policijos sprendimą

Režisierius, BTV laidos „Šeštasis pojūtis“ vedėjas Linas Ryškus antradienį Vilniaus rajono apylinkės teisme kartu su advokate stengėsi, kad teisėjas panaikintų Kelių policijos nutarimą, pagal kurį jam yra atimta teisė vairuoti ir skirta solidi bauda.
Linas Ryškus
Linas Ryškus / Gretos Skaraitienės nuotr.

Bylos svarstyme buvo nagrinėjamas birželį įvykęs incidentas, kurio metu, kaip teigė liudininkai, „Subaru Forester“ automobilį vairavęs L.Ryškus kelyje elgėsi chuliganiškai – staigiai stabdė ir blokavo kelią. Pagal 2011-ųjų spalio 7-osios Vilniaus apskrities VPK Vilniaus kelių policijos nutarimą už šį prasižengimą režisierius bei buvęs vyriausiasis TV3 ir LTV prodiuseris buvo nubaustas 1600 Lt bauda ir 12 mėnesių vairuotojo pažymėjimo atėmimu. L.Ryškus šį nutarimą apskundė

Posėdyje dalyvavusi Vilniaus apskrities VPK Vilniaus kelių policijos atstovė tvirtino, kad Elektrėnų policijos komisariatas nesutinka su garsaus vyro skundu. „Situacija turi būti vertinami kritiškai, nes L.Ryškaus liudininkė yra jo sugyventinė, kuri siekia padėti jam išvengti atsakomybės. Toks vairavimas, kaip važiavo L.Ryškus, yra chuliganiškas, prašome skundo netenkinti“, – sakė ji.

Kaip teigė L.Ryškui atstovaujanti advokatė Ema Būtėnienė, byla buvo pagrįsta tik liudytojų – Ramanauskų poros, parodymais. „Birželio mėnesį su L.Ryškumi kartu važiavusi liudininkė Edita Užaitė buvo nėščia paskutinį mėnesį. Jei L.Ryškus būtų blokavęs kelią kitam automobiliui ar staigiai stabdęs važiuodamas 100 km/h greičiu, tai būtų galėję pakenkti nėščiosios sveikatai, o nieko panašaus neatsitiko. Liudininkas Ramanauskas, nors vairavo ne tarnybos metu, bet yra pareigūnas. Jis tik keturios dienos po įvykio pranešė apie jį ir ne į Kaišiadoris, kur turėjo, o į Elektrėnus. Jei L.Ryškus išties kėlė pavojų, kodėl pareigūnas jo nesustabdė ir nesikreipė į kolegas tuoj pat?“ – klausė advokatė.

Teisėjas Tadeušas Volkovskis antradienį dėl bylos sudėtingumo priėmė sprendimą atidėti posėdį ir priimti nutarimą dėl L.Ryškaus skundo kovo pradžioje. Režisierius teigė būtinai nepraleisiantis progos darsyk dalyvauti teisme.

Chuliganiškas vairavimas

Pagal Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 124-2 straipsnį chuliganišku vairavimu, už kurį buvo nubaustas L.Ryškus, vadinamas Kelių eismo taisyklių pažeidimas dėl chuliganiškų paskatų, keliantis pavojų eismo saugumui arba savo ar kitų žmonių saugumui. Toks pažeidimas užtraukia baudą vairuotojams nuo vieno tūkstančio iki dviejų tūkstančių litų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo vienerių iki dvejų metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius