-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Egipte apie 40 proc. moterų nuolat muša savo vyrus, dažniausiai keptuvėmis

Egipto sociologai išsiaiškino, kad apie 40 proc. šalies moterų muša savo sutuoktinius.
Egiptietės moterys
Egiptietės moterys / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip rodo Egipto sociologinių tyrimų centro atliktos apklausos duomenys, didžiausios mušeikos yra didžiuosiuose miestuose gyvenančios 30–40 metų moterys. Apklausoje dalyvavo 150 atsitiktinai atrinktų įvairaus išsilavinimo ir socialinės padėties dailiosios lyties atstovių, rašo rus.newsru.ua

Populiariausias santykių aiškinimosi būdas – vyrų aptalžymas keptuvėmis ir kitais virtuvės indais ar įrankiais. 27 proc. apklaustų moterų prisipažino būtent taip ir besielgiančios. Dar 8,5 proc. respondenčių tiesiog paleidžia į darbą kumščius, o 4 proc. naudoja įvairias pirmų dviejų kovos būdų kombinacijas.

Sociologai taip pat aiškinosi priežastis, dėl kurių moterims trūksta kantrybė. Jos prisipažino, kad dažniausiai ima skriausti savo sutuoktinius dėl blogo elgesio su jomis, dėmesio trūkumo, ginčų vaikų auklėjimo klausimais, vyrų grasinimų išvaryti jas iš namų ir kai sutuoktiniai ima riboti jų finansines išlaidas.

Dailiosios mušeikos fizinę prievartą savo vyrų atžvilgiu laiko gera priemone pasiekti norimų tikslų, o tai pat puikiu būdu išlieti neigiamas emocijas. Beveik visos besimušančios egiptietės pareiškė, kad po muštynių jų nuotaika pagerėja ir jos pajunta emocinį pakilimą.

Jeigu į kumščiais mojuojančias moteris Egipte žvelgiama atlaidžiau, tai smurtas moterų ir vaikų atžvilgiu šioje šalyje laikomas vienu sunkiausių nusikaltimų ir gali būti baudžiamas net mirties bausme. Ir vis dėlto, „Amnesty International“ duomenimis, apie 30 proc. kasmet Egipte smurtine mirtimi mirštančių moterų yra mirtinai sužalojamos namuose savo artimųjų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius