-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus Baltojo tilto papėdėje – krepšinio aistruolių ir televizijos žiūrovų fiesta

Pirmadienio vakarą Vilniuje, prie Baltojo tilto, vyko iškilminga Europos vyrų krepšinio čempionato „EuroBasket 2011“ ir TV3 naujojo sezono atidarymo „Mano TV3. Čia šviesu!“ šventė, kurią, artėjant vidurnakčiui, vainikavo spalvingi fejerverkai. Daugiau nei keturių valandų trukmės renginyje buvo pristatyta įvairi muzikinė programa, televizijos bokšto, apjuosto girlianda – didžiuliu krepšinio tinklu – įžiebimas ir kitos atrakcijos.
„LT United“
Grupė „LT United“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Šventę pagerbė Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė, „Fiba Europe“ prezidentas Olafuras Rafnssonas,  premjeras Andrius Kubilius, krepšininkas Linas Kleiza ir kiti žinomi asmenys.

Šou metu buvo perkirpta „EuroBasket 2011“ juosta bei įžiebta girlianda – didžiulis krepšinio tinklas, juosiantis televizijos bokštą. Atskiroje zonoje buvo siekiama krepšinio kamuolio mušinėjimo rekordo.

Atidarymo renginyje koncertavo visas būrys garsių šalies dainininkų: Rūta Ščiogolevaitė, Mantas, Mia, Marijonas Mikutavičius, Donny Montel, Jurga Šeduikytė, prisikėlusi muzikos grupė „LT United“, „Pikaso“ vaikinai, „Brassbastardz“, „G&G Sindikatas“ ir kt.

Atnaujinta 19.30 val. Prieš renginį Vilniaus centre susidarė kamščiai – iš darbo namo ir į atidarymo šou skubančių žmonių automobiliai užtvindė gatves, esančias netoli Baltojo tilto. Kamščiai susidarė dėl eismo ribojimo – pirmadienį nuo 7 val. iki 24 val. draudžiamas transporto eismas Upės gatvės atkarpoje – tarp Kalvarijų ir G.Baravyko gatvių. Dėl šioje teritorijoje vykdomų parengiamųjų darbų iki rugpjūčio 30 d. 15 val. ribojamas ir pėsčiųjų eismas per Baltąjį tiltą.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Vytautas `apranauskas ir Jurgita Jurkutė
Vytautas Šapranauskas ir Jurgita Jurkutė

Dar žiūrovams besirenkant scenoje 19.10 val. pasirodė projekto „Tu gali šokti šokėjai“, o po jų – anglišką krepšinio himno „Celebrate Basketball“ versiją atlikę Marijonas Mikutavičius, Mia ir Mantas Jankavičius.

Renginio vedėjas M.Mikutavičius netrukus į sceną pakvietė Lietuvos trispalvės spalvomis margintu šaliku pasipuošusią prezidentę Dalią Grybauskaitę, kuri pasveikino visus susirinkusiuosius su svarbiu šaliai įvykiu – Europos vyrų krepšinio čempionato atidarymu.

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Ia kairės: Žemyna Aamontaitė, Ramūnas Rudokas ir Beata Nicholson
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Iš kairės: Žemyna Ašmontaitė, Ramūnas Rudokas ir Beata Nicholson

Vėliau publikai Adeles ir „Queen“ dainas dovanojo juodais blizgančiais kostiumais pasidabinęs Raigardo Tautkaus šampaninis choras. Tuo metu ore virš žiūrovų galvų ratus suko malūnsparnis, iš kurio visiems raka mojo krepšinio čempionato simbolis – Amberis.

Atnaujinta 20.10 val. Netrukus netaisyklingos formos sceną apsupo krepšinio čempionate dalyvaujančių šalių vėliavos, o scenoje pasirodžiusi prezidentė D.Grybauskaitė ir „Fiba Europe“ prezidentas O.Rafnssonas oficialiai paskelbė Europos krepšinio čempionato pradžią. O.Rafnssonui buvo įteiktas Lietuvos meilės krepšiniui simbolis – didžiulė širdis iš spektaklio „Oneginas“, kurią į sceną atnešė „bohemiečiai“.

Reklaminės pauzės metu koncertavo „Pikaso“ ir Amberlife, o žiūrovai, belaukdami krepšinio kamuolių mušinėjimo rekordo, į orą mėtė krepšinio kamuolius.

Muzikinį pasirodymą surengė ir dainų popuri atliko Vaidas Baumila ir Evelina Anusauskaitė, prie jų kuriam laikui su šokėjomis prisijungė laidos „Ką manai?“ vedėja Agnė Armoškaitė. Jiems talkininkavo būgnus mušantis kulinaras Linas Samėnas, o sugebėjimus padaryti špagatą demonstravo laidų vedėja Rūta Janutienė.

Tiesioginė transliacija vyksta teletiltais susijungus šešiems didžiausiems Lietuvos miestams: Vilniui, Kaunui, Klaipėdai, Panevėžiui, Šiauliams ir Alytui.

Daugybės ovacijų susilaukė Donato Montvydo-Donny Montel pasirodymas, po kurio Vilniaus savivaldybės meras Artūras Zuokas paskelbė pasaulio rekordo siekimo pradžią – į žemę vienu metu perkusijos ritmu ėmė bilsnoti apie 60 tūkst. krepšinio kamuolių, į Lietuvą atkeliavusių iš tolimojo Šanchajaus.

Praėjus penkioms minutėms rekordas buvo užfiksuotas ir kartu su džiaugsmo šūksniais krepšinio kamuoliai pažiro į orą. Antrą kartą suskambo Manto, į krepšinio tinklą panašia suknele vilkinčios  Mios ir Marijono atliekamas krepšinio himnas.

Atnaujinta 21.24 val. Muzikinius pasirodymus besileidžiant saulei atliko „Liūdni slibinai“, duetas Bjelle ir Peru bei „Lietuvos talentų“ nugalėtojas akordeonistas Martynas, į orą iškeltas su lynu ir su akordeonu grojęs sklęsdamas virš publikos. Po jo scenoje pasirodė ir publiką šėlti privertė grupės „Kastaneda“ ir „Brassbastardz“. Pastarosios grupės pasirodymo metu, skambant „Bubble in Trouble“, žiūrovus aikčioti privertė ore besisukantys ir ryškia raudona spalva šviečiančiais kostiumais vilkintys oro akrobatai.

Atnaujinta 22.35 val. Šiemet, kaip ir praėjusiais metais, TV3 žinių transliacija vyko iš renginio vietos. Žinių pabaigoje Vilniaus meras A.Zuokas įžiebė didžiulę girliandą ant televizijos bokšto, simbolizuojančią krepšinio tinklą. Ne tik prie televizijos bokšto, bet ir prie Baltojo tilto šią akimirką palydėjo dangų nušvietę fejerverkai.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Renginio akimirka
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Atlikėja Jurga

Netrukus scenoje pasirodė Egidijus Sipavičius ir Vilius Alesius, o po jų – pusnuogis Vaidas Baumila, kurį prasidėjus dainai aprengė šokėjos. Ryškia mėlyna suknele vilkinti publikai pasirodė atlikėja Jurga Šeduikytė, po jos pasirodymo prisistatymo šokį ant Baltojo tilto sušoko „Šok su manimi“ dalyviai.

Ko nepavyko išjudinti šokių projekto dalyviams, tą judėti privertė dainininkė Rosita Čivilytė, surengusi itin ekspresyvų šou.

Atnaujinta 23.40 val. Romantika dvelkiantį Evelinos Sašenko ir Amberlife pasirodymą keitė E.Anusauskaitės ir projekte „Tu gali šokti“ išgarsėjusio šokėjo Lauryno šou. Sunkiai atpažįstama, po šviečiančiomis lazdelėmis sutvirtinta šukuosena pasislėpusi Evelina atsklendė įvairiaspalvėmis švieselėmis mirksinčiu burbulu.

Žiūrovų džiaugsmui koncertavo specialiai šiai progai atsikūrusi, kadaise „Eurovizijos“ konkurse sublizgėjusi grupė „LT United“. Mistišką pasirodymą surengė Neda Malunavičiūtė ir saksofonininkas Vytautas Labutis. Ne mažiau paslaptingas atrodė Jazzu ir Leono Somovo numeris – ant Jazzu suknelės atgulė horizontali 3D projekcija.

Žiūrovams taip pat koncertavo „Round-a-Sound“ su Vilija Matačiūnaite priešakyje, Stano ir Kristina Ivanova su Tarptautiniu Vilniaus choru bei grupė „G&G Sindikatas“. Hiphopo grupės pasirodymo metu aplink sceną jodinėjo raiteliai, o scenoje vyko improvizuotos muštynės. Grupė atliko dainą „Žaibo rykštė“, kuri buvo specialiai sukurta rudenį kino teatruose pasirodysiančiam lietuviškam filmui – „Tadas Blinda. Pradžia“.

Atnaujinta 00.05 val. Priešpaskutinį kūrinį sudainavo Rūta Ščiogolevaitė, publiką sužavėjusi įspūdinga šukuosena-laivu, o finalinę dainą „Taip gera, taip lengva“, kurią lydėjo įspūdingas, Vilniaus dangų nušvietęs fejerverkas, atliko Justinas Lapatinskas, A.Armoškaitė, Vaida Genytė, Renata ir Deivis.

Pasibaigus renginio programai, kuri užtruko pusvalandį ilgiau nei planuota, žiūrovai ėmė skubiai skirstytis, tačiau ant Baltojo tilto įrengtoje VIP zonoje linksmybės tęsėsi ir toliau. Čia susirinko televizijos laidų vedėjai ir dalyviai, muzikos atlikėjai, aktoriai ir kiti iš televizijos ekranų puikiai pažįstami žmonės.

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Marijonas Mikutavičius, Vilija Pilibaitytė-Mia ir Mantas Jankavičius
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Marijonas Mikutavičius, Vilija Pilibaitytė-Mia ir Mantas Jankavičius

 „EuroBasket 2011“ ir TV3 naujojo sezono atidarymo šou vaizdo reportažas:

VIDEO: 15min.lt - "Eurobasket 2011" ir TV3 naujojo sezono atidarymas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius