-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Aktorius Dexteris Fletcheris britų spaudai: „Dalia išgelbėjo mano gyvenimą“

Dexterį Fletcherį atpažįsta kone kiekvienas britas – aktorius savo gimtinėje garsus ne tik dėl savo vaidmenų kine, bet ir dėl išskirtinių netvarkingų garbanų. Pasaulinio garso aktorius jau 15 metų yra vedęs lietuvių režisierę Dalią Ibelhauptaitę ir britų spaudai giria žmoną, padėjusią jam atsikratyti priklausomybės narkotikams ir iš naujo pamilti gyvenimą.
Dexteris Fletcheri ir  Dalia Ibelhauptaitė
Dexteris Fletcheris ir Dalia Ibelhauptaitė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Daugiau kaip 40-yje filmų ir įvairių serialų vaidinęs D.Fletcheris neseniai debiutavo ir kaip režisierius – jo šeimyninė drama „Pašėlęs Bilas“ („Wild Bill) įtraukta ir į šiųmetinio „Kino pavasario“ programą.

46-erių aktorius pripažino, kad jo filmo herojus panašus į jį patį. „Billas prarado savo jaunystę dėl alkoholio ir narkotikų ir bando pradėti naują gyvenimą. Tai patyriau ir aš pats“, – dailymail.co.uk cituoja aktorių.

PA/„Scanpix“ nuotr./Dexteris Fletcheris
PA/„Scanpix“ nuotr./Dexteris Fletcheris

D.Fletcheris giliausioje narkotikų liūno duobėje atsidūrė būdamas 28-erių – jis visiškai bankrutavo, nemokėjo mokesčių ir tapo benamiu.

„Aš vartojau narkotikus ir visiškai savęs nekontroliavau. Turėjau pinigų, tačiau visiškai nežinojau, kaip atsakingai su jais elgtis. Elgiausi kaip maištingas paauglys ir negalėjau gyventi kaip suaugęs žmogus“, – pasakojo D.Fletcheris.

Aktorius mano, kad tokia krizė jį ištiko dėl ankstyvos šlovės – jis išgarsėjo būdamas vos 10-ies ir tapo visos šalies numylėtiniu. Net praėjus 36-eriems metams nuo jį išgarsinusio vaidmens žmonės jį prisimena kaip mieląjį pūstažandį Bugsy. Sulaukęs 13-os Dexteris uždirbo daugiau nei jo motina ir tėvas kartu sudėjus.

Sulaukus 20-ies pradėjo retėti pasiūlymų vaidinti, aktorius paguodos ėmė ieškoti svaigindamasis. „Praradau susidomėjimą vaidyba, pradėjau vartoti narkotikus, leidau pinigus mašinoms, kurių negalėjau įpirkti, nuolat linksmindavausi“, – prisimena filmo „Lok, stauk arba šauk“ aktorius.

Visiškai bankrutavusį Dexterį jo draugas aktorius Alanas Rickmanas, Hogvartso mokytojas iš Hario Poterio filmų, įkalbėjo pabandyti dirbti mažame teatre su lietuvių režisiere Dalia Ibelhauptaite.

„Kai sutikau Dalią, buvau visiškai išsekęs. Tačiau ji apvertė mano gyvenimą aukštyn kojomis. Pradėjau vėl tikėti, kad galiu vaidinti, nustojau vartoti narkotikus ir... pamilau Dalią. Pasirodo,  bankrotas man išėjo į gerą, nes tik dėl to sutikau ją“, – savo pažintį su režisiere D.Ibelhauptaite prisiminė D.Fletcheris.

Jiedu susituokė 1997-aisiaus, vestuvių vyriausiuoju pabroliu buvo aktorius A.Rickmanas, kurio dėka Dexteris susipažino su Dalia.

„Per paskutinius 15 metų aš iš tiesų suaugau, – sakė D.Fletcheris. – Esu dėkingas Daliai už antrą šansą gyventi.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius